Vizita in Kandahar: Premierul Ponta, sub amenintarea unor atacuri cu rachete

Vizita in Kandahar: Premierul Ponta, sub amenintarea unor atacuri cu rachete

Vizita in Kandahar: Premierul Ponta, sub amenintarea unor atacuri cu rachete

by June 29, 2014 0 comments

Militarii au declansat alarma de raid aerian cu rachete la baza din Kandahar, unde premierul Victor Ponta este prezent pentru inceperea procedurilor de retragere a trupelor romanesti, seful Guvernului si ministrii fiind adapostiti rapid intr-un buncar, relateaza Mediafax.

 Ponta despre alarma aeriana: “Nu a fost nimic special pentru soldati, imi pare rau ca nu am apucat sa stam mai mult la masa, sa vorbim. Dincolo de acest incident, care a dat un pic de culoare evenimentului, (…) atata timp cat sunt cu militarii romani, nu cred ca sunt in pericol. Nu noi am fost aici cei pusi in pericol, ganditi-va insa la faptul ca cei care sunt aici isi risca viata de mai multe ori pe zi cand ies in misiunile de patrulare (…) Ca sa fiu sincer, cand am auzit alarma, am crezut ca e o gluma, un exercitiu. Am invatat ca nu sunt un prim-ministru aici, ci o persoana care trebuie sa respecte procedurile”.

Potrivit Agerpres, incidentul a avut loc in timp ce premierul si cei doi ministri lua masa cu militarii romani. In momentul declansarii alarmei, toti cei prezenti, inclusiv premierul, au fost culcati pe burta, conform procedurii, ulterior urmand evacuarea.

Nu au fost inregistrati raniti, dupa cateva zeci de minute premierul si cei doi ministri reluandu-si programul vizitei. Astfel, primul-ministru a depus o coroana de flori la monumentul din baza militara dedicat celor 23 de soldati romani care si-au pierdut viata in Afganistan in ultimii 12 ani, el continuand apoi cu sustinerea unei conferinte de presa.

Seful Guvernului a fost dus cu o masina blindata in zona adapostita imediat dupa ce in baza militara s-a dat alarma.

La scurt timp dupa ce a ajuns in Afganistan si inainte de a incepe ceremonia de retragere a trupelor, Ponta a fost instruit, de altfel, preventiv, de catre militari asupra procedurilor de adapostire in caz de urgenta.

In buncar au fost dusi rapid si ministrii romani de Aparare si Interne, potrivit celor prezenti in tabara militara.

Alarma a fost ridicata, partial, dupa aproximativ 20 de minute, iar oficialii romani au fost scosi din buncar.

Pana acum, din considerente de securitate, oficialii romani au preferat, de cele mai multe ori, sa-si anunte vizitele in taberele militare din Afganistan dupa plecarea din zona. Prezenta premierului si a celor doi ministri, precum si discursurile acestora cu ocazia retragerii trupelor romanesti au fost relatate mediatic in direct, conform deciziei de organizare a evenimentului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<