Israelul isi va intensifica operaţiunile militare în Fâşia Gaza, dupa ce Hamas a refuzat armistitiul

Israelul isi va intensifica operaţiunile militare în Fâşia Gaza, dupa ce Hamas a refuzat armistitiul

Israelul isi va intensifica operaţiunile militare în Fâşia Gaza, dupa ce Hamas a refuzat armistitiul

by July 16, 2014 0 comments

Israelul este nevoit să extindă şi să intensifice operaţiunile militare în Fâşia Gaza, în contextul în care mişcarea islamistă Hamas respinge armistiţiul, afirmă premierul Benjamin Netanyahu. Israelul a indemnat 100.000 de locuitori din nordul Fasiei Gaza sa-si evacueze domiciliile. Desi Israelul a acceptat armistitiul oferit de Egipt, mişcarea palestiniană Hamas a respins orice încetare a focului care nu include un acord total cu privire la conflictul cu Israelul, relateaza Mediafax.

O soluţie diplomatică ar fi fost mai bună, iar noi am încercat să adoptăm această opţiune prin acceptarea propunerii de armistiţiu făcută de Egipt“, a spus Netanyahu.

“Dar Hamas nu ne-a lăsat altă opţiune decât să extindem şi să intensificăm campania militară”, a subliniat Netanyahu.

Un civil israelian a murit, marţi după-amiază, după ce a fost rănit într-un atac cu rachetă la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, Cabinetul israelian de securitate urmând să se reunească la ora 21.00 pentru a stabili extinderea operaţiunilor militare împotriva Hamas.

Este vorba de primul deces înregistrat în Israel după lansarea operaţiunii antipalestiniene Protective Edge (Limita Protectoare). Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza este de cel puţin 192 de morţi.

Armata israeliana a indemnat 100.000 de locuitori din nordul Fasiei Gaza sa-si evacueze domiciliile, au declarat miercuri, la o zi dupa esecul unei initiative egiptene in vederea unui armistitiu, surse militare. “Aproximativ 100.000 de persoane” au primit mesaje in vederea evacuarii domiciliului, potrivit acestor surse, relateaza Hotnews.
Locuitori din enclava palestiniana au declarat pentru AFP ca au primit apeluri telefonice si SMS-uri in acest sens din partea fortelor israeliene, care au promis o intensificare a ofensivei, soldate cu peste 200 de morti incepand de la 8 iulie.
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.