Victor Ponta: Nu am marit niciun preț la gaze, pur și simplu se importa mai mult din Rusia

Victor Ponta: Nu am marit  niciun preț la gaze, pur și simplu se importa mai mult din Rusia

Victor Ponta: Nu am marit niciun preț la gaze, pur și simplu se importa mai mult din Rusia

by July 2, 2014 0 comments

Prețul gazelor se mărește pentru că se importă cantități mai mari din Rusia, a declarat miercuri primul ministru Victor Ponta, la începutul ședinței de Guvern.

“Felicitări celor care ne-au ajutat să reducem prețul la energie electrică. Când s-a redus prețul la energia electrică n-a avut Guvernul niciun merit, în schimb am văzut titlu că Guvernul mărește prețul la gaze. N-am mărit niciun preț la gaze, pur și simplu se importă mai multe gaze din Rusia”, a spus Ponta, citat de Agerpes.

Potrivit premierului, soluția la această problemă este ca România “să aibă mai multe gaze”.

“Soluția este să avem noi mai multe gaze în România, apropo de cei care se împotrivesc. Chestia cu gazele nu are legătură cu noi și cu cât o să avem mai repede gaze ale noastre să nu mai cumpărăm din Rusia, cu atât mai bine”, a arătat premierul.

Prețul gazelor pentru populație va crește cu 2,5% de la 1 iulie, iar cel pentru consumatorii industriali se va majora cu 1,5%, a anunțat, recent, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În ceea ce privește prețul la energie electrică, factura consumatorilor casnici pentru energia electrică va scădea, în medie, cu 2,6% de la 1 iulie, iar cea pentru consumatorii industriali, cu 4%, în urma ieftinirii energiei pe bursă și a reducerii taxei de cogenerare, potrivit unui comunicat al ANRE.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.