Victor Ponta: Revenirea la pensiile speciale ar insemna deschiderea Cutiei Pandorei

Victor Ponta: Revenirea la pensiile speciale ar insemna deschiderea Cutiei Pandorei

Victor Ponta: Revenirea la pensiile speciale ar insemna deschiderea Cutiei Pandorei

by July 8, 2014 0 comments

Personalul din aviatie si grefierii ar putea primi indemnizatie de recunoastere a muncii lor, revenirea la pensii speciale nefiind agreata de catre CE si FMI si, in plus, ar putea insemna deschiderea unei cutii a Pandorei, a declarat marti, la Ministerul Muncii, premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb, a declarat marti ca in Parlament exista un proiect de lege privind acordarea de indemnizatii pentru recunoasterea muncii depuse pentru personalul navigant si pentru grefieri.

“Am discutat cu reprezentantii personalului navigant, o parte doresc revenirea la pensiile de serviciu, o parte vor indemnizatiile pentru recunoasterea muncii pe care au depus-o. Urmeaza sa ne mai intalnim cu ei sa discutam. Indemnizatiile vor fi intre 3.000 si 4.000 de lei net. Am discutat cu Ministerul de Finante si se suporta aceasta indemnizatie, la care se adauga, in urma discutiilor cu Ministerul Justitiei, indemnizatiile de recunoastere a muncii prestate de catre personalul auxiliar din zona judecatoreasca, care au avut pensii de serviciu si pentru reparare le vom da aceasta indemnizatie. Aceasta indemnizatie este pentru o perioada de tranzitie, pana cand bugetul ne va permite sa trecem pe zona de pensii speciale. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis”, a declarat Rovana Plumb.

Prim-ministrul Victor Ponta a aratat insa ca revenirea la pensiile speciale este putin probabila, deoarece Comisia Europeana si Fondul Monetar International nu sunt de acord cu acest lucru.

“O sa va zic eu mai direct care este problema. Domnul Boc le-a taiat pensiile si la militari, si la diplomati, si la personalul aviator, si la grefieri. La militari si la diplomati, noi nu am revenit la pensiile speciale pentru ca asta e un red line pentru Comisia Europeana si FMI, pentru ca nu sunt de acord sa revenim la pensii speciale. Am acordat niste indemnizatii prin care recunoastem rolul lor. La fel vrem sa facem la avitori si la grefieri”, a spus premierul.

Ponta a precizat ca s-a recurs la acordarea unei indemnizatii pentru ca nu este posibila revenirea la pensii speciale.

“Sper sa inteleaga si sa trecem prin Prlament in septembrie. Altfel, daca revenim la pensiile speciale, cred ca deschidem o cutie a Pandorei, pentru ca sunt foarte multi care vor pensii speciale si, in al doilea rand, lasam si anumite abuzuri, pentru ca in ultimele trei luni se faceau salarii de sute de milioane. Ideea este de a pastra un echilibru intre ceea ce dam inapoi si intre ceea ce se cere”, a mai spus Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.