Atelier de tamplarie ultra-modern cu bani europeni la un liceu din Negresti Oas (P)

Atelier de tamplarie ultra-modern cu bani europeni la un liceu din Negresti Oas (P)

Atelier de tamplarie ultra-modern cu bani europeni la un liceu din Negresti Oas (P)

by September 30, 2014 0 comments

Un atelier de tâmplărie modern, dotat cu toate cele necesare, va fi construit în perioada următoare la Liceul Tehnologic “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş. Consilierii locali negreşteni au votat ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Local, aprobarea proiectului de hotărâre “Clădire nouă Atelier Tâmplărie” în oraşul Negreşti Oaş, a contribuţiei locale de cofinanţare necesară derulării acestuia şi a acordului de parteneriat.

Singurul punct de pe ordinea de zi a Şedinţei Consiliului Local Negreşti Oaş a fost cel referitor la proiectul de hotărâre “Clădire nouă Atelier Tâmplărie” în oraşul Negreşti Oaş, a contribuţiei locale de cofinanţare necesară derulării acestuia şi a acordului de parteneriat. Proiectul va fi finanţat prin programul Operaţional Regional – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă. Oraşul Negreşti Oaş este lider de proiect. “Este nevoie de acest atelier şcolar de tâmplărie pentru că în oraşul Negreşti Oaş există foarte multe ateliere de acest gen care au nevoie de forţă de muncă. Odată ce această investiţie va fi realizată, aici vor putea fi formaţi muncitori calificaţi care să lucreze în domeniu”, a precizat primarul oraşului Negreşti Oaş.

În urma depunerii documentaţiei la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, bugetul alocat acestei investiţii este de 957.985 de lei, inclusiv TVA, şi este compusă din cheltuieli neeligibile în valoare de 258.792 de lei şi cheltuieli eligibile de aproape 700.000 de lei. Contribuţia proprie a Primăriei Negreşti Oaş este de 272.775 de lei, din care cheltuieli eligibile de 13.983 şi cheltuieli neeligibile de 258.792 de lei. Atelierul şcolar va fi construit pe fundaţia realizată în anul 2008 în curtea Liceului tehnologic “Ioniţă G. Andron”. Atelierul va fi dotat cu tot ce este necesar pentru o bună pregătire a elevilor, aparatura fiind achiziţionată în urmă cu mai mulţi ani din fonduri guvernamentale dar care până acum nu a putut fi folosită din cauza faptului că nu exista un astfel de atelier.

Consilieri locali negreşteni au votat acest proiect de hotărâre precum şi suma de cofinanţare a Primăriei oraşului Negreşti Oaş, ce reprezintă 2% din valoarea cheltuielilor eligibile şi 100% valoarea celor neeligibile.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.