Dan Voiculescu, pușcăriaș în regim de detenție cu regim închis. El e condamnat la 10 ani închisoare

Dan Voiculescu, pușcăriaș în regim de detenție cu regim închis. El e condamnat la 10 ani închisoare

Dan Voiculescu, pușcăriaș în regim de detenție cu regim închis. El e condamnat la 10 ani închisoare

by September 1, 2014 0 comments

Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de inchisoare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), va executa pedeapsa in regim inchis, a decis, luni, o comisie din cadrul Penitenciarului Rahova, transmite Medifax. Aceeasi comisie va stabili si in ce penitenciar va executa pedeapsa Voiculescu.

Perioada de carantina de 21 de zile pentru condamnatii din dosarul ICA s-a incheiat in 28 august.

Legea prevede ca persoanele condamnate la mai mult de trei ani de inchisoare executa pedeapsa in regim inchis. Regimul de detentie se stabileste si in functie de varsta detinutului, starea de sanatate si antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, condamnat in acelasi dosar, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberati dupa ce executa o treime din pedeapsa, intrucat au implinit 60 de ani.

Voiculescu, alaturi ceilalti sase condamnati la pedepse cu executare din dosarul ICA – Sorin Pantis, Jean Catalin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Savulescu si Gheorghe Mencinicopschi – se afla incarcerati, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.