Decizie: Dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis se va judeca la Inalta Curte

Decizie: Dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis se va judeca la Inalta Curte

Decizie: Dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis se va judeca la Inalta Curte

by September 30, 2014 0 comments

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis in principiu recursul ANI in procesul de incompatibilitate al presedintelui PNL, Klaus Iohannis, urmand ca judecarea pe fond a recursului sa se faca la o data ulterioara, potrivit Agerpres.

“Dispune comunicarea raportului asupra admisibilitatii in principiu a recursului catre recurenta-parata Agentia Nationala de Integritate, catre intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis si catre intimata-parata Inspectia de Integritate, cu mentiunea ca partile sa formuleze in scris un punct de vedere asupra raportului, in termen de 10 zile de la comunicare”, se arata in decizia luata marti de instanta suprema.

Practic, instanta a luat o decizie doar pe procedura, urmand sa stabileasca un termen pentru judecarea pe fond a dosarului, dupa ce ANI si Klaus Iohannis isi vor exprima un punct de vedere.

La termenul din 25 septembrie, Curtea Suprena a amanat pentru marti decizia privind admisibilitatea in principiu a judecarii recursului. ICCJ trebuia sa verifice joi, in camera de consiliu, actele depuse la dosar, pentru a stabili daca recursul poate fi trimis unui complet de judecata, relata atunci Mediafax.

Liderul PNL a scapat insa saptamana trecuta de acuzatiile de conflict de interese in materie administrativa si penala, dupa ce procurorii Parchetului General au clasat in data de 18 septembrie dosarul care a plecat de la acuzatiile aduse de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Amintim ca ANI a sesizat, in luna august 2013, Parchetul General si a cerut cercetarea lui Iohannis pentru conflict de interese.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.