Noile sanctiuni ale UE la adresa Rusiei vor intra in vigoare de vineri

Noile sanctiuni ale UE la adresa Rusiei vor intra in vigoare de vineri

Noile sanctiuni ale UE la adresa Rusiei vor intra in vigoare de vineri

by September 11, 2014 0 comments

Cele 28 de state membre UE au ajuns, joi, la un acord pentru ca noile sanctiuni impotriva Rusiei sa intre in vigoare vineri, au informat surse europene pentru AFP.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, urmeaza sa “explice”, intr-o declaratie pe care o va sustine in cursul zilei, aceasta decizie, luata pentru a mentine presiunea asupra Moscovei, in pofida inceperii unei detensionari a situatiei de pe teren,  adaugat o sursa.

Uniunea Europeana va realiza o “evaluare exhaustiva” a progreselor planului de pace in Ucraina, pana la sfarsitul lunii septembrie, si are in vedere, in functie de aceasta evaluare, “sa amendeze, sa suspende sau sa abroge” sanctiunile impotriva Rusiei, a anuntat joi presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, citat de AFP.

“In lumina acestei evaluari si daca situatia de pe teren o permite, Comisia si Serviciul de actiune externa al UE sunt invitati sa faca propuneri pentru amendarea, suspendarea sau abrogarea pachetului de sanctiuni, in totalitate sau partial”, a declarat Van Rompuy, dupa decizia statelor membre UE de a aplica incepand de vineri sanctiuni economice sporite impotriva Rusiei.

UPDATE 2 – 24 de persoane, intre care oligarhi rusi si lideri separatisti, vizate de noile sanctiuni

UE va adauga vineri 24 de personalitati, “intre care noii lideri din Donbas, membrii guvernului din Crimeea, precum si decidenti si oligarhi rusi”, la lista sa de persoane si entitati vizate de santiuni, anunta AFP.

Noua lista “ridica la 119 numarul total al persoanelor” vizate de aceste sanctiuni – interdictia de a patrunde pe teritoriul UE si inghetarea averilor -, “in timp ce 23 de entitati vor avea in continuare activele inghetate in UE”, a precizat Consiliul Euorpean.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.