Băsescu, despre UDREA la Paris: Este clara implicarea serviciilor secrete în jocuri politice

Băsescu, despre UDREA la Paris: Este clara implicarea serviciilor secrete în jocuri politice

Băsescu, despre UDREA la Paris: Este clara implicarea serviciilor secrete în jocuri politice

by October 31, 2014 0 comments

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la B1 TV, că oameni din serviciile secrete s-au implicat în campania electorală. Băsescu a spus că va lua măsuri după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Şeful statului a spus, referindu-se la fotografiile Elenei Udrea de la Paris, că este clar că “serviciile sunt în joc” şi că este operaţiunea unui serviciu românesc şi a unuia francez.

Invitat să se pronunţe dacă în scandalul fotografiilor făcute Elenei Udrea la Paris a fost mâna serviciilor secrete, Traian Băsescu a afirmat: “Răspunsul meu categoric este da. În 10 septembrie am chemat şefii SRI si SIE şi adjuncţii lor şi i-am atenţionat să nu se implice în campania electorala”.

Ca exemplu, Băsescu l-a dat pe fostul director al SIE şi candidat independent la preşedinţie. “Implicarea lui Meleşcanu cred că nu mai are nevoie de demonstraţie. Ar fi trebuit să îmi spună că trece la strâns semnături, i-aş fi spus ‘Vă felicit, scrieţi-vă demisia!’ Nu a făcut-o. Este clar implicare a serviciului în jocuri politice”, a spus preşedintele României.

Traian Băsescu a spus că va lua măsuri împotriva celor care au renunţat la imparţialitatea politică la care sunt obligaţi angajaţii serviciilor de informaţii.  “Ce s-a întâmplat azi e din nou o probă că serviciile secrete sunt implicate şi vă asigur că voi analiza cu toată seriozitatea, iar cine crede că m-am culcat acasă şi aştept finalul mandatului se înşeală (…) Lucrurile nu pot rămâne aşa. Un cetăţean român a fost spionat. Poate o femeie s-a dus cu un bărbat, că-i divorţată. De ce un cancan în ţară pentru o factură de la hotel?“, a spus şeful statului.

Din fotografiile făcute Elenei Udrea ar reieşi că aceasta a fost filată de oameni din servicile secrete, în colaborare cu servicii secrete din Franţa care doar ele ar fi putut face rost de factura de la hotel. “Dacă vă uitaţi, sunt fotografii făcute de sus. Cineva a ştiut că ajunge la Paris, au închiriat un apartament vizavi de hotelul în care s-a cazat şi au făcut poze 48 de ore în continuu. Am observat că au fotografiat-o într-un magazin foarte ieftin, cu rochii de zece euro.
Fotografiile sunt făcute în 14-15 februarie. Factura de cazare e datată 29 septembrie 2014, la şase luni după ce a fost cazată acolo. Au sărit imediat dezinformatorii opiniei publice că sunt paparazzi. Poate un paparazzi să ia la şase luni distanţă să facă rost de factura de cazare? Aceasta e o operaţiune pe care un serviciu românesc şi unul francez şi le-au făcut între ele. E clar că serviciile sunt în joc“, a spus Băsescu.

Citeste mai mult …

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.