Date MAE: există 5 români în pericol de infestare cu Ebola

Date MAE: există 5 români în pericol de infestare cu Ebola

Date MAE: există 5 români în pericol de infestare cu Ebola

by October 10, 2014 0 comments

Ministerul Afacerilor Externe reacționează, după informațiile apărute în presă conform cărora România ar fi amenințată de Ebola. Conform datelor oferite de MAE, există 5 români care lucrează în Sierra Leone, cel mai mare focar de Ebola din lume.

Conform datelor existente la nivelul Ministerului Afacerilor  Externe, rezultă că firma Alro Slatina nu are, în prezent, personal delegat sau detașat în statul Sierra Leone. Compania Alro și-a rechemat angajații români din statul Sierra Leone, citează stiripesurse.ro.

Datele actuale indică posibila prezență a 5 cetățeni români în Sierra Leone, care și-au suspendat contractele de muncă cu Alro Slatina. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe verifică situația celor 5 persoane, respectiv dacă acestea se mai află la momentul actual pe teritoriul Sierra Leone, urmând a fi luate măsurile ce se impun, conform solicitărilor cetățenilor români.

MAE infirmă, cu acest prilej, decesul unui cetăţean român  în Sierra Leone, şi îşi exprimă dezacordul faţă de mesajele vehiculate in unele publicaţii, care creează panică nefundamentată la nivelul opiniei publice româneşti.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează cu atenţie prioritară situaţia din statele africane afectate în prezent de epidemie (în special Guineea Conakry, Sierra Leone, Liberia, Nigeria) şi continuă să își coordoneze demersurile la nivel internațional, în special cu statele membre UE, pentru combaterea răspândirii  Ebola, protejarea propriilor cetăţeni şi acordarea de sprijin umanitar regiunilor afectate de epidemie.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat anterior misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române din străinătate să transmită cu maximă celeritate orice informaţii obţinute din surse credibile cu privire la deplasarea către ţara noastră a unor persoane care s-au aflat recent pe teritoriul statelor africane în cauză, informaţiile respective fiind puse la dispoziţia Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Afacerilor Interne, în calitate de autorităţi cu competențe specifice în domeniu.

Citeşte mai multe pe…

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<