Elena Udrea: Sunt acuze fără argumente şi fără probe, despre lucruri cu care nu am nici o legătură

Elena Udrea: Sunt acuze fără argumente şi fără probe, despre lucruri cu care nu am nici o legătură

Elena Udrea: Sunt acuze fără argumente şi fără probe, despre lucruri cu care nu am nici o legătură

by October 29, 2014 0 comments

Elena Udrea a afirmat că nu a avut nicio legătură cu dosarul licenţelor Microsoft, în pofida implicării fostului ei soţ. Udrea susţine că Dorin Cocoş şi-a derulat afacerile independent de activitatea ei politică.

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, a afirmat că acuzele care i-au fost aduse în legătură cu scandalul licenţelor IT nu au nici un fundament. “Sunt acuze fără argumente şi fără probe, despre lucruri cu care nu am nici o legătură. Toate acestea arată că este un atac concertat, o strategie de campanie electorală. Nu am nici o legătură cu afacerea Microsoft. Îmi pare rău că fostul meu soţ, un om cu care am fost căsătorită 10 ani, este în arest preventiv. dar eu cred că justiţia trebuie să-şi facă datoria independent de politică sau de numele celui pe care-l cercetează”, a declarat Udrea, într-o conferinţă de presă susţinută marţi.

Udrea susţine că a avut cunoştinţă de dedesubturile afacerilor soţului ei. “Fostul meu soţ a fost om de afaceri dinainte să mă cunoască pe mine. Afacerile nu le-a făcut datorită mie şi nu le-a făcut împreună cu mine (…) Fiecare am avut preocupări diferite. Am avut şi am ales drumuri diferite. Eu mi-am văzut de cariera mea. Foarte multe lucruri au trecut pur şi simplu pe lângă mine”, a mai spus Elena Udrea.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis miercuri dimineaţa arestarea preventivă pentru 30 de zile a oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru şi Dorin Cocoş, a fostului ministru Gabriel Sandu şi a primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, implicaţi în dosarul Microsoft.

Decizia magistraţilor nu este definitivă, iar cei patru au posibilitatea să facă contestaţie.

Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan şi Nicolae Dumitru sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA, contractul-cadru de închiriere de licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Citeste mai mult pe RomâniaTV.NET

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.