Ministrul delegat, Doina Pana: sistemul ‘Radarul pădurii’ funcționează spectaculos

Ministrul delegat, Doina Pana: sistemul ‘Radarul pădurii’ funcționează spectaculos

Ministrul delegat, Doina Pana: sistemul ‘Radarul pădurii’ funcționează spectaculos

by October 20, 2014 0 comments

Doina Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, a declarat luni, la Oradea, că sistemul ‘Radarul pădurii’ funcționează spectaculos, în cele câteva zile de când este în vigoare fiind date amenzi cât într-un an.

“Știți foarte bine că din 8 octombrie este în vigoare radarul pădurii. Funcționează spectaculos. În două săptămâni vom face o informare în ședință de guvern. Dar pot să vă spun, în premieră, că de fapt, în opt-nouă zile, până acum s-au confiscat și s-au dat amenzi aproape cât într-un an pentru cei care nu înțeleg că nu se mai poate fura. Sper că se vor potoli, că nu vor avea ce face”, a afirmat ministrul Doina Pană.

Ministrul delegat a adăugat că pădurile au reprezentat o prioritate a mandatului său.

“Vă mărturisesc cinstit că am considerat că pădurile ard mai tare, pentru că la ce jaf a fost… de dinainte de Revoluție, nu se mai putea. Din prima zi de preluare a mandatului, premierul asta m-a rugat. Peste tot sunt probleme și pe ape și piscicultură, dar în primul rând asta m-a rugat: să termin cu hoția din păduri”, a afirmat ministrul Doina Pană.

Doina Pană, ministru delegat pentru Ape Păduri și Piscicultură, a inspectat lucrările făcute de firma Repcon pe malul stâng al Crișului Repede, redemarate la insistențele noului secretar de stat în Ministerul Mediului, bihoreanul Pasztor Sandor (UDMR), cu fonduri de la guvern în valoare de 7,4 milioane de lei. Ministrul se va întâlni, luni, și cu conducerea locală a Romsilva, cu șefii ITRSV Bihor și cu pădurari, subiectele de discuție fiind Codul Silvic și implementarea ‘radarului pădurilor’.

Citeşte mai departe pe AGERPRES

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.