Mircea Diaconu câştiga procesul cu ANI, cu privire la atribuirea mandatului de europarlamentar

Mircea Diaconu câştiga procesul cu ANI, cu privire la atribuirea mandatului de europarlamentar

Mircea Diaconu câştiga procesul cu ANI, cu privire la atribuirea mandatului de europarlamentar

by October 10, 2014 0 comments

Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată acțiunea Agenției Națională de Integritate (ANI) prin care se solicită anularea hotărârii Biroului Electoral Central (BEC) privind atribuirea mandatului de europarlamentar lui Mircea Diaconu, citează AGERPRES.

“Respinge ca inadmisibilă acțiunea în ceea ce privește cererea de anulare parțială a procesului verbal al BEC din 29 mai 2014 privind centralizarea voturilor și atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014. Respinge în rest acțiunea reclamantei, astfel cum a fost completată, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în decizia luată vineri de Curtea de Apel București.

ANI a acționat în judecată Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), BEC și pe Mircea Diaconu, solicitând judecătorilor să anuleze decizia BEC de atribuire a mandatului de europarlamentar.

Agenția arată că a solicitat AEP, la data de 28 mai, să nu accepte candidatura lui Mircea Diaconu, deoarece acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate, astfel încât Autoritatea ar fi trebuit să informeze Parlamentul European în vederea invalidării mandatului acestuia.

La data de 3 iunie, AEP a transmis ANI că nu are competență în acest caz.

“AEP, prin refuzul de a da curs solicitării ANI, respectiv, neacceptarea domnului Mircea Diaconu pentru reprezentarea României în funcția de membru în Parlamentul European, printr-o conduită pasivă, contrară legii, a îndeplinit un act de acceptare a unei persoane care ar urma să își exercite mandatul sub efectul unei interdicții care decurge în mod direct din încălcarea pe de o parte a unor dispoziții legale cu caracter imperativ, cum sunt normele privind integritatea în exercitarea funcției publice, iar pe de altă parte din decizia definitivă și irevocabilă a Instanței supreme din România”, susține ANI.

Citeşte mai multe pe AGERPRES

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.