Iubita lui Vanghelie, Oana Mizil condamnată la închisoare de ÎCCJ

Iubita lui Vanghelie, Oana Mizil condamnată la închisoare de ÎCCJ

Iubita lui Vanghelie, Oana Mizil condamnată la închisoare de ÎCCJ

by October 7, 2014 0 comments

Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzată de conflict de interese, transmite România TV. Decizia magistraţilor ICCJ nu este însă definitivă.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost trimisă, în 2013, în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzată de ANI că, din mai 2009 până în septembrie 2011, şi-a angajat mama la biroul său parlamentar, aceasta obţinând venituri de peste 65.000 de lei. Dosarul a fost judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Oana Niculescu Mizil Ştefănescu a solicitat încadrarea în muncă a mamei sale, în cadrul biroului ei parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 – septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale în cuantum de 65.697 de lei.

Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost reclamată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) la Parchetul instanţei supreme, pentru conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit, în septembrie 2011, faptul că “Oana Niculescu-Mizil Ştefănescu Tohme, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Ştefănescu, începând cu data de 29 aprilie 2009, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”.

 

Citeste mai mult pe RomaniaTV.NET

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.