PALTIN GHEORGHE STURDZA, audiat la DNA in dosarul RETROCEDARILOR

PALTIN GHEORGHE STURDZA, audiat la DNA in dosarul RETROCEDARILOR

PALTIN GHEORGHE STURDZA, audiat la DNA in dosarul RETROCEDARILOR

by October 23, 2014 0 comments

PALTIN GHEORGHE STURDZA este audiat joi la DNA Brașov în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, în dosarul în care sunt urmăriţi penal şi Viorel Hrebenciuc, fiul său Andrei şi deputatul PSD Ioan Adam şi senatorul PSD Ilie Sârbu. Paltin Gheorghe Sturdza este beneficiarul celor peste 40.000 de hectare de pădure care ar fi fost retrocedate ilegal.Tot, joi la DNA Braşov a fost audiat şi apoi reţinut pentru 24 de ore, în acelaşi dosar, şi Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc.

PALTIN GHEORGHE STURDZA, un urmaş al lui Dimitrie Sturza, este audiat joi de procurorii DNA Braşov. Anchetatorii susţin că Paltin Gheroghe Sturdza a obţinut ilegal peste 40.000 de hectare de pădure, ajutat de doi judecatori acuzaţi în cazul retrocedărilor ilegale de terenuri şi păduri.

Andrei Hrebenciuc a fost REŢINUT pentru 24 de ore în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi păduri pentru complicitate la acte de corupţie. Fiul lui Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență şi spălare de bani. De asemenea, procurorii DNA au început urmărirea penală a avocaţilor Nicolae Mergeai şi Adrian Victor Prodan, şi a Elisabetei Carmen Drăgoi, administrator al SC Reşedinţa Vârstnicilor SRL.

Potrivit unui comunicat al DNA, “începând cu data de 24 iunie 2013, împreună cu inculpaţii Paltin Gheorghe Sturdza, Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi Bengescu Dan Costin, inculpatul Hrebenciuc Andrei a constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior și alte persoane), ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisă în mod presupus fraudulos”.

Citeste mai mult pe RomaniaTV.NET

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.