Reteaua samsarilor imobiliari din Sibiu, controlata de Iohannis. Cum s-au intocmit actele de retrocedare a unui imobil intr-o singura zi

Reteaua samsarilor imobiliari din Sibiu, controlata de Iohannis. Cum s-au intocmit actele de retrocedare a unui imobil intr-o singura zi

Reteaua samsarilor imobiliari din Sibiu, controlata de Iohannis. Cum s-au intocmit actele de retrocedare a unui imobil intr-o singura zi

by October 13, 2014 5 comments

Cazul retrocedarii controversate a Curtii de Fier din Sibiu catre unul dintre oamenii de casa a lui Klaus Iohannis, ne aduc in atentie noi forme de abuz in serviciu savarsite de edilul sas, in complicitate cu notarul sau de serviciu, Gabriel Bucsa. Ziua de 27 decembrie 2001 va ramane in analele restituirilor din Romania ca exemplu de eficienta maxima in care functioneaza mafia samsarilor imobiliari. In timp de 24 de ore s-au intocmit actele necesare pentru restituirea imobilului din str. Avram Iancu nr.1-3, vreme in care cumparatorul ( beneficiarul ), pe nume Stephan Baune, nici nu se afla in tara. El ajunge in Romania, potrivit datele din pasaportul sau, pe 28 decembrie, cand primeste cheile imobilului sau, proprietate personala. Pentru ca toate acestea sa se intample, au lucrat eficient ( a se citi, in afara legii), intreg aparatul administrativ al Primariei Sibiu, in frunte cu edilul sau( departament juridic, departament Cadastru, SC Urbana SA), Citeste si prima parte a acestei investigatii: (http://ancheteonline.ro/2014/10/reteaua-samsarilor-imobiliari-din-sibiu-controlata-de-iohannis-cum-deveni-proprietar-de-imobil-retrocedat-un-neamt-parasutat-in-romania-dupa-revolutie/).

27 decembrie 2001. A treia zi dupa Craciun. De obicei, oamenii re refac dupa sarbatorirea Nasterii lui Isus Hristos. Nu si reteaua de samsari imobiliari din jurul lui Iohannis. Cu o graba fantastica, in aceasta zi sunt intocmite actele de retrocedare necesare: procura pentru Grusea Emil, din partea proprietarului de drept Forek Gertrud Therese, intocmite in Germania, traducerea acesteia in Romania; scoaterea imobilului din Cartea Funciara; contractul de vanzare-cumparare; intabularea noii proprietati. Toate aceste acte au fost intocmite in lipsa noului titular al proprietatii (beneficiarul retrocedarii dubioase). Stephan Braune se afla in Germania in timp ce notarul Gabriel Bucsa intocmea actul de vanzare-cumparare pe numele sau. Cu alte cuvinte, notarul isi punea stampila pe contractul de vanzare-cumparare in lipsa celui care vindea si a celui care cumpara. Era prezent doar cel imputernicit sa vanda, Emil Grusea. Tot in lipsa lui Braune, dar in numele lui, se depunea cerere de intabulare a imobilului restituit, iar primaria isi punea semnatura, pe noua carte funciara realizata, desi acesta nu era prezent. Stephan Braune se intoarce in tara a doua zi, pe 28 decembrie, cand toate documentele erau semnate si parafate.

O dispozitie abuziva

Un alt abuz al primariei este si modul in care s-a intocmit dispozitia nr.1059 “privind restituirea in natura a imobilului situat in Sibiu, str. Avram Iancu, nr.1-3, doamnei Forek Gertrud Therese Anna, domiciliata in Germania, Wilhelm-Leibl, str.14, D-83607, Holzkirchen”.
Acest document a fost intocmit in data de 18 decembrie 2001 ( cu 9 zile inainte ca Stephan Braune sa devina proprietarul imobilului). Potrivit actului, primarul municipiului Sibiu a dispus retrocedarea in natura “a imobilului constructii format din locuinte si alte dependinte, situate in Sibiu, str. Avram Iancu, nr.1-3, inscris in CF nr.4002 Sibiu nr.top 359/1 si 611/1” , “analizand referatul nr.134654/17.12.2001 (n.r. intr-o singura zi!!!!), al comisiei de aplicare a prevederilor Legii nr.10/2001, constituita in baza Dispozitiei Primarului Municipiului Sibiu nr. 177/2001 si 576/2001, precum si actele depuse la dosarul executional nr.416/2001 de doamna Forek Gertrud Therese Anna, in calitate de mostenitoare a defunctului Jickeli Otto Fritz”.

In actul de restituire se mai spune, la art.4 ca “impotriva prezentei se poate exercita calea de atac de catre persoana indreptatita in termen de 30 de zile de la data comunicarii, la Sectia civila a Tribunalului Sibiu”. De asemenea, in dispozitia de retrocedare se arata la art.5 ca “la prezenta dispozitie se va comunica persoanei indreptatite in termen de 10 zile de la data emiterii”.

Dar jos sub semnatura lui Klaus Iohannis, apare scris cu mana si pusa semnatura primariei, ca nicio persoana indreptatita nu a facut contestatie la aceasta dispozitie!!! Adica, in aceasi zi in care se emite dispozitia, se precizeaza ca nu exista nicio persoana indreptatita sa o atace, desi legea acorda 10 zile pentru a fi facuta publica dispozitia si 30 zile sa fie depusa o contestatie la Tribunalul Sibiu.

Astfel, in mod legal, decizia primariei Sibiu privind retrocedarea unui imobil, intra in functiune deabia peste o luna de zile( pe 18 ianuarie 2002). In acest context trebuie precizat ca existau chiriasi in acest imobil care erau indreptatiti sa atace in contencios dispozitia primarului in privinta retrocedarii imobilului din str. Avram Iancu nr.1-3. Citeste prima parte a investigatiei: (http://ancheteonline.ro/2014/10/reteaua-samsarilor-imobiliari-din-sibiu-controlata-de-iohannis-cum-deveni-proprietar-de-imobil-retrocedat-un-neamt-parasutat-in-romania-dupa-revolutie/).

Insa, actele pentru retrocedare au fost intocmite dupa numai 9 zile. Mai mult, lucrurile au fost transate chiar din ziua emiterii dispozitiei, pe acest document fiind scris de mana ca nimeni nu a depus contestatie. Un abuz evident al primarului Sibiului, Klaus iohannis. Mai trebuie mentionat si faptul ca, in articolul precedent, am precizat ca decizia comisiei locale de restiture a acestui imobil nu a avut semnatura niciunui membru, nici presedintele comisiei, viceprimarul de atunci, Gheorghe Tuluc, habar nu avea despre aceasta retrocedare.

Cetatenie romana, din interes

Mentionam si faptul ca in aceeasi zi ( 18 decembrie) in care a fost eliberata decizia de restituire a imobilului din str. Avram Iancu, nr.1-3, Stepahn Braune( viitorul proprietar) a devenit cetatean roman, desi el era stabilit in tara noastra din 1990.

Interesante sunt si declaratiile facute de Braune la Politie in acest caz, dupa ce organele de ancheta au deschis dosar penal pe numele sau, ca urmare a unei plangeri. “In luna decembrie 2001, m-am inteles cu numita Forek Gertrud Therese, domiciliata in Germania sa cumpar de la aceasta imobilul situat in Sibiu, str. Avram iancu nr.1-3, in cazul in care il va primi inapoi de la statul roman. In jurul sarbatorilor de Craciun, eu impreuna cu Grusea Emil, m-am prezentat la notarul Bucsa Gabriel, unde s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru imobilul din Sibiu. Notarul a verificat actele, eu am citit contractul, dupa care l-am semnat. Eu cunosc faptul ca numitul Grusea Emil a avut o procura de la numita Forek Gertrud Therese pentru a-mi vinde mie imobilul, dar nu-mi amintesc continutul acestei procuri. Procura a fost prezentata la notarul Bucsa Gabriel. Contractul a fost semnat doar de catre mine, dupa care am plecat in Germania, unde m-am intalnit cu d-na Forek pentr a-i da banii pentru imobil si am confirmat telefonic consimtamantul meu, in data de 27.12.2001 in momentul in care numitul Grusea Emil se afla deja acolo in Romania la notar”.

Braune recunoaste

Potrivit declaratiilor lui Braune, totul a fost un scenariu bine pus la punct, scotand la iveala complicitatea autoritatilor locale, in speta a lui Klaus Iohannis. Deci, Braune s-a inteles cu fostul proprietar al imobilului din str. Avram Iancu nr.1-3 , Forek Gertrud sa-i vanda casa, in luna decembrie, in eventualitatea in care se va restitui imobilul ( nu precizeaza data). Intamplator, in aceeasi luna in care, pe data de 18 a fost emisa dispozitia primariei de retrocedare a acestei proprietati!!!

Acelasi Braune, impreuna cu mandatarul lui Forek, pe nume Grusea Emil se prezinta “de Craciun”, la notarul Bucsa pentru intocmirea contractului de vanzare-cumparare. Oare care act de vanzare-cumparare, ca , potrivit documentelor prezentate la dosar, deabia dupa Craciun, pe 27 decembrie, este emisa procura din Germania pentru mandatarul Grusea, care in aceeasi zi este si tradusa si legalizata in Romania? Totodata, din actele legale, rezulta ca vanzarea-cumpararea s-a facut pe data de 27 decembrie, in lipsa cumparatorului, Stephan Braune. El recunoaste ca nu a fost prezent la semnarea actului de vanzare-cumparare in fata notarului Gabriel Bucsa, el dandu-si consimtamantul de cumparare, prin…telefon.

Mai mult, Braune declara ca “de Craciun”, a semnat contractul de vanzare-cumparare dupa ce notarul Bucsa a verificat acte. Oare la ce acte a facut referire, cand procura emisa de proprietarul de drept, Forek catre mandatarul Gruse Emil a fost eliberata in Germania in 27 decembrie si tradusa in tara, in aceeasi zi? Toate aceste neconcordante existente in declaratiile lui Braune si graba cu care s-au intocmit actele de retrocedare, total in afara legii, deconspira unui aranjament bine stabilit cu mai mult timp in urma, intocmit de primarul Klaus Iohannis si prietenul sau, Stephan Braune.

Modul fugitiv in care s-a facut restituirea imobilului din str. Avram Iancu nr.1-3 s-a datorat faptului ca in luna ianuarie 2002, chiriasul care ocupa spatiul de la parterul acestui imobil, SC Nora Exclusiv SRL si unde se afla magazinul Ferometal, avea ultimul termen la Tribunalul Sibiu pentru cumpararea acestui suprafete de teren.

DESCARCA: Contract de vanzare-cumparare

DESCARCA: Declaratia

 

dispozitia-1059

dispozitia-1059-2

 

 

 

 

Facebook Comments Box

5 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Sandu
  #1 Sandu 18 October, 2014, 18:20

  Iohannis conduce forumul germanilor dar este gresita formularea, deoarece nu este vorba despre adevaratii nemti. Sasii nu sut iubiti de nemti, sunt considerati paria in tara lor! Iata cine il sustine pe cel cu 7 case “ghinion”
  http://www.cancan.ro/actualitate/intern/iohannis-sustinut-de-cel-care-a-vrut-amprentarea-romanilor-din-germania.html

  Reply this comment
 2. ioana
  #2 ioana 18 October, 2014, 18:33

  Acest candidat nici macar nu merita sa fie jignit asa ca o sa incep prin a spune ca toate atributele care urmeaza sa fie transpuse in acest comentariu,la adresa acestuia, vor exprima sentimentul de dezgust pe care mi-l induce Iohannis.Un candidat care vrea sa ajunga in primul scaul al tarii in conditiile in care a vandut copii pe meleaguri straine.Intr-adevar un om CORECT(sou poate considera copii Romaniei ca nefiind ai patriei sale).Drept ,asa cum desrie si politica ca pe un drum scurt in linie dreapta din punctul A in B.Un om al compromisurilor care probabil vede ceva rezonabil in ideea ca Romania sa fie condusa de straini.La Cotroceni avem nevoie de un roman de-al nostru fara trecut comunist ,fara legaturi cu sisteme oculte sau fara sa fie sustinut de fascisti ca Iohannis!!!!http://www.cancan.ro/actualitate/intern/iohannis-sustinut-de-cel-care-a-vrut-amprentarea-romanilor-din-germania.html
  Un umil profesor de fizica nu cred ca isi poate permite in viata sau in tara asta satisfactia de a avea 6 case si cu atat mai putin nu cred ca ar fii atat de DREPT.Iohannis conduce forumul geramanilor dar este gresita formularea, deoarece nu este vorba despre adevaratii nemiti, sasii nu sut iubiti de nemti, sut considerati paria in tara lor! Iata cine il sustine pe cel cu 7 case “ghinion” http://www.cancan.ro/actualitate/intern/iohannis-sustinut-de-cel-care-a-vrut-amprentarea-romanilor-din-germania.html
  Iohannis este sustinut de toti fascistii din Germania si din Europa de est, asta vreti sa ne pierdem identitatea cu un sas, apoape incult dar periculos?
  http://www.cancan.ro/actualitate/intern/iohannis-sustinut-de-cel-care-a-vrut-amprentarea-romanilor-din-germania.htmlAcest lucru arata cat de PATRIOT este Iohannis !!!!!
  “O Romanie a lucrului bine facut !”—o campanie condusa de un OM POLITIC iar atributele mentionate ironic mai sus,intamplator sunt si in motto-urile acestei campanii prezidentiale.Incheind in aceeasi nota nu pot decat sa intreb :Dragi romani, chiar vreti sa dati tara pe mana fascistilor?
  http://www.cancan.ro/actualitate/intern/iohannis-sustinut-de-cel-care-a-vrut-amprentarea-romanilor-din-germania.html

  Reply this comment
 3. JOHN SMITH
  #3 JOHN SMITH 14 November, 2015, 16:30

  traim intr-o tara condusa si jefuita de mafioti,din 89 incoace poporul roman s-a lasat umilit,bajocorit,furat,inselat si mintit de niste paduchi care taie si spanzura in tara noastra. daca iesim in strada ni se arunca cateva firmituri sub forma unor mariri de salariu sau alimente care ne inchid gura in timp ce ei fura si isi bat joc de noi in continuare. OARE PANA CAND???!!!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.