Teodor Meleşcanu: Acest delir trebuie să înceteze!

Teodor Meleşcanu: Acest delir trebuie să înceteze!

Teodor Meleşcanu: Acest delir trebuie să înceteze!

by October 17, 2014 0 comments

Candidatul la alegerile prezidenţiale, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că disputa dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta trebuie să înceteze pentru că România are de pierdut. Meleşcanu a arătat că, din punctul său de vedere, “tema agentului acoperit s-a încheiat”.

Teodor Meleşcanu a declarat că, dacă mai există nelămuriri pe tema ofiţerului acoperit, “acestea trebuie clarificate nu la televiziuni, ci de autoritățile competente”.

Fostul şef al SIE a explicat că preşedintele Traian Băsescu nu a cerut o listă, ci numele celor care sunt ofiţeri acoperiţi în Guvern. “Din punct de vedere al listei, aşa este, este corect, preşedintele nu a cerut o listă, mi-a cerut numele celor care sunt ofiţeri acoperiţi în Guvern. Numele înseamnă mai multe persoane, de aceea m-am referit la o listă a ofiţerilor acoperiţi. S-a cerut să se comunice dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi ai SIE sau foşti ofiţeri acoperiţi ai SIE şi în acelaşi timp să se comunice perioadele în care au făcut parte din serviciu“, a spus Teodor Meleşcanu.

Întrebat cum comentează afirmaţiile şefului statului care a spus că a fost o situaţie fără precedent ca un şef al SIE să refuze să ofere o informaţie unui preşedinte, Meleşcanu a răspuns: ‘Nu cred că a fost o situaţie fără precedent, ceea ce a caracterizat în general activitatea serviciilor secrete a fost reforma lor şi respectarea legalităţii în desfăşurarea activităţilor lor. Răspunsul meu nu a fost un răspuns de refuz al meu faţă de preşedinte pentru că nici nu se poate pune problema având în vedere poziţiile noastre în stat. A fost un răspuns al SIE care a precizat cu claritate că potrivit prevederilor legale asemenea date nu pot fi transmise nimănui’.

Citeste mai departe pe RomâniaTV.NET

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.