Traian Băsescu: Am aprobat solicitarea Procurorului General legată de miniştirii din dosarul Microsoft

Traian Băsescu: Am aprobat solicitarea Procurorului General legată de miniştirii din dosarul Microsoft

Traian Băsescu: Am aprobat solicitarea Procurorului General legată de miniştirii din dosarul Microsoft

by October 3, 2014 0 comments

Traian Băsescu a făcut declaraţii cu privire la dosarul Microsoft. Acesta a aprobat solicitarea Procurorului General legate de 5 miniştirii din dosarul Microsoft .

“Am aprobat solicitarea Procurorului General legate de miniştirii din dosarul Microsoft Ţicău, Sandu, Tănăsescu, Atanasiu şi Funeriu. Nu toate vinovăţiile sunt la fel. La Funeriu nu există nici o suspiciune legată de bani, mită, ci este doar în zona de un eventual abuz în serviciu”.

“Aceşti oameni nu au nici o calitate, acum nici unul din cei 5 nu are nici o calitate. Este exact formularea folosită de DNA atunci când a fost vorba de domnul Ponta. Ei nu au fost trimişi cu nici o calitate. Aceasta va fi ulteriorară solicitării mele de începere a urmării penale. Ei sunt egali cu Victor Ponta în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menţine calităţile celor 5 ca a lui Ponta sau Ponta va dobândi o altă calitate mai târziu. Ancheta trebuie să continue şi orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare”.

“Nu ştiu cine a dat în presă date din dosar. Am văzut aventura bittneriană puternic lansată pe piaţă. În opinia mea, este o intoxicare, Acest dosar nu porneşte de la spovada lui Bittner. Structurile de securitate au semnalat riscuri de incorectă gestionare a acestui contract din 2009, iar informaţiile au fost transmise şi instituţiilor cu responsabilităţi. A fost extrem de dificil de mers înapoi la iniţierea contractului şi până acum. Vă asigur că nimic din acest odar nu provine de la Bittner, infornaţiile mele sunt că nu a fost căutat de nimeni în Statele Unite”.

“Am văzut abordări că “au venit, le-au pus dosarul şi n-au ce face procurorii”. A fost muncă cu comisii rogatorii, dar a fost muncă pornită din România pe sesizări din 2009, că lucrurile au mers mai repede sau mai încet este altă treab. Iar cei care au vorbit sunt doar români, să ştiţi. Cei care au făcut denunţuri, ca să folosesc termenii din dosar”.

Sursa

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.