Victor Ponta: Marti vom avea o discuţie despre cel pe care-l voi propune ca prim-ministru

Victor Ponta: Marti vom avea o discuţie despre cel pe care-l voi propune ca prim-ministru

Victor Ponta: Marti vom avea o discuţie despre cel pe care-l voi propune ca prim-ministru

by October 29, 2014 0 comments

Victor Ponta a anunţat, la România TV, că marţi, la două zile după primul tur al alegerilor prezidenţiale, va propune liderilor coaliţiei de guvernământ numele celui care va prelua postul de premier în cazul în care Ponta ajunge preşedinte al României. Ponta nu a exclus să prezinte o listă cu mai multe nume pe care să le pună în dezbaterea coaliţiei.

 “De azi într-o săptămână, la şedinţa coaliţiei, vom avea o discuţie despre cel pe care-l voi propune ca prim-ministru. Cu siguranţă, marţi voi anunţa persoana sau persoanele pe care le voi nominaliza”, a declarat Victor Ponta.

El a refuzat să dea vreun nume de potenţial premier. “Singura persoană pe care o puteţi tăia de pe listă este Traian Băsescu. Şi Elena Udrea că ei doi sunt la pachet”, a adăugat şeful PSD.

Întrebat dacă va rămâne prim-ministru în eventualitatea în care va pierde alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns: “Cât timp am susţinerea colegilor mei, da”.

Partidul Liberal-Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu ar urma să fie cooptat în coaliţia de guvernământ pe 3 noiembrie, a doua zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, transmitea România TV pe 22 octombrie. Astfel, sprijinul parlamentar pentru actualul guvern ar fi consolidat, iar electoratul lui Tăriceanu ar primi un imbold suplimentar să-l voteze pe Victor Ponta în turul II.

Anunţul alăturării PLR coaliţiei guvernamentale alcătuită din PSD-UNPR-PC-UDMR ar urma să fie făcut chiar a doua zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, adică pe 3 noiembrie. Decizia ar fi fost luată după mai multe runde de discuţii între Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu la care au participat şi ceilalţi lideri ai partidelor de la putere.

Citeste mai mult pe RomâniaTV.NET
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.