Deutsche Welle: O figura neobisnuita din Transilvania a castigat alegerile din Romania

Deutsche Welle: O figura neobisnuita din Transilvania a castigat alegerile din Romania

Deutsche Welle: O figura neobisnuita din Transilvania a castigat alegerile din Romania

by November 17, 2014 0 comments

In perioada premergatoare alegerilor prezidentiale din Romania, o figura foarte neobisnuita a aparut din Transilvania. In stilul sau simplu, direct, Klaus Iohannis incerca sa isi convinga conationalii cu fostele sale succese, se arata intr-o analiza publicata de Deutsche Welle in ziua turului II al alegerilor din Romania.

“Da, putem!” (n.red. de la sloganul lui Obama Yes We Can) nu a fost un mesaj pe care Iohannis l-a transmis votantilor sai. Sloganurile sale de campanie au mizat, mai degraba, pe o “Romanie serioasa”, o “Romanie a lucrului bine facut”.

Avansul lui Iohannis in lumea politica poate fi atribuit reputatiei bune care l-a urmarit timp de ani de zile. Ca primar al Sibiului, a fost deja reales de patru ori, de fiecare data cu o majoritate confortabila de 70-80%.

Fostul profesor de fizica este apreciat pentru modul in care a reformat fundamental orasul medieval, partial darapanat. In 2007, Sibiul a fost recunoscut ca unul dintre cele mai bune exemple ale integrarii europene: orasul “sau” a fost ales, alaturi de Luxemburg, Capitala Culturala Europeana.

Inainte de rezultatele alegerilor din Romania, Deutsche Welle scrie ca ramane o intrebare centrala, importanta, la care nici Iohannis nu poate raspunde: Este Romania pregatita pentru un politician care apartine atat minoritatii etnice, cat si a celei religioase?

In cursul zilei de 16 noiembrie, cand Romania iesea la vot, Deutsche Welle relata ca “Basmul Iohannis face aceasta competitie cu atat mai puternica. Oamenii vorbesc de efectul Iohannis, la fel cum vorbeau de efectul Obama in Statele Unite in 2008“.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.