Macovei îl susţine pe Iohannis în turul II “dacă respectă principiile statului de drept”

Macovei îl susţine pe Iohannis în turul II “dacă respectă principiile statului de drept”

Macovei îl susţine pe Iohannis în turul II “dacă respectă principiile statului de drept”

by November 6, 2014 0 comments

Monica Macovei a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul de campanie, că îl va sustine pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie “daca respecta principiile statului de drept”. 

Monica Macovei merge alături de Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie 2014, dar pune condiţii. Macovei a anuntat miercuri ca îi trimite lui Iohannis o scrisoare cu “cerintele minimale pentru statul de drept din Romania. Daca este de acord cu ele, electoratul meu poate ca il va vota, daca nu, nu.”

Principalele cerinte ale Monicai Macovei adresate lui Klaus Iohannis in scrisoare sunt pastrarea directiei Romaniei catre vest, in principal pastrarea parteneriatului strategic cu SUA si NATO, sa nu promulge legea gratierii si amnistiei si sa declanseze un referendum national pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor.

Monica Macovei ii mai cere lui Iohannis, in scrisoare, sa isi ia angajamentul de a respecta independenta justitiei si de a face tot ce ii sta in putinta pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de coruptie si evaziune fiscala, dar si sa respinga proiectele de tip Rosia Montana.

Vă prezentăm integral continutul scrisorii, publicate şi pe pagina de Facebook a Monicăi Macovei.

Monica Macovei
C.A. Rosetti 17, Sector 2, București
Către Klaus Iohannis
Aleea Modrogan 22, Sector 1, București
ACORD pentru salvarea statului de drept și a democrației în România
Domnule Klaus Iohannis,
În numele oamenilor care m-au susținut prin votul lor și al celor care au lucrat pro-bono în această campanie electorală, vă transmit în continuare cerințele esențiale pentru a salva democrația și statul de drept în România.
În cazul în care acceptați aceste minime cerințe, vă rog să semnați acest Acord, cu mențiunea că vă angajați să îl respectați în totalitate, atât în calitatea dumneavoastră de președinte PNL și co-președinte ACL, cât și în cea de viitor Președinte al României.
Cerințele minime sunt următoarele:
1. Să garantați și să acționați ferm pentru continuarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic în vigoare, semnat de România cu SUA și pentru menținerea angajamentelor României față de NATO ca fundament și prioritate a politicii noastre externe.
2. Să garantați și să acționați ferm pentru continuarea procesului de integrare în Uniunea Europeană, prin aderarea României la spațiul Schengen și adoptarea monedei euro.
3. Să nu promulgați legea grațierii și amnistiei, și să nu efectuați grațieri individuale decât pentru oameni aflați în nevoie (bătrâni, bolnavi și alte situații excepționale).
4. Să organizați în 2015 un referendum național pentru eliminarea imunității parlamentarilor, miniștrilor și a președintelui, iar partidele care vă susțin să acționeze pentru ca voința exprimată a cetățenilor să fie transpusă în legislație și în noua Constituție.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<