ONU se teme de “întoarcerea la un război total” în estul Ucrainei

ONU se teme de “întoarcerea la un război total” în estul Ucrainei

ONU se teme de “întoarcerea la un război total” în estul Ucrainei

by November 13, 2014 0 comments

Un înalt responsabil ONU în faţa Consiliului de Securitate reunit de urgenţă, a afirmat miercuri ca ONU se teme de “întoarcerea la un război total” în estul Ucrainei,  informează AFP, citată de Agerpres.

Organizaţia Naţiunilor Unite şi-a exprimat temerile potrivit cărora se teme de “întoarcerea la un război total” în estul Ucrainei.

Secretarul general adjunct pentru afaceri politice, Jens Andres Toyberg-Frandzen, a evocat de asemenea printre posibilele scenarii “un conflict îngheţat şi persistent ce ar menţine status quo-ul în estul Ucrainei timp de ani de zile sau decenii”.

Al treilescenariu este cel al “unui conflict ce continuă cu zgomot redus luni de zile, cu lupte sporadice de mică intensitate urmate de perioade când ostilităţile şi pierderile umane cresc”. Aceste scenarii “ar fi o catastrofă pentru Ucraina”, a estimat responsabilul ONU.

Reuniunea a fost convocată la cererea Statelor Unite pentru a examina acuzaţiile legate de incursiunile militare ale Rusiei în estul Ucrainei, confirmate de NATO şi OSCE.

OSCE a desfăşurat 261 de observatori internaţionali în Ucraina, dintre care 112 în regiunile din estul ţării unde o fragilă încetare a focului între rebelii proruşi şi armata ucraineană, decretată la începutul lunii septembrie, este încălcată zilnic, aminteşte AFP.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.