Românii votează astăzi preşedintele. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne

Românii votează astăzi preşedintele. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne

Românii votează astăzi preşedintele. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne

by November 2, 2014 0 comments

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne pentru a vota unul dintre cei 14 candidaţi care s-au înscris în competiţia prezidenţială. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00. La închiderea urnelor, RomaniaTV.net va difuza rezultatele EXIT-POLL-urilor. Potrivit sondajelor, Victor Ponta şi Klaus Iohannis vor intra în turul al doilea, în care se va decide cine se instalează la Cotroceni pentru următorii 5 ani. RomaniaTV.net va prezenta pe, parcursul întregii zile, modul în care se desfăşoară procesul de votare.

S-a dat startul la vot pentru alegerea preşedintelui României. 18.550 de secţii de votare, organizate în ţară, s-au deschis la ora 7.00. În străinătate, românii îşi pot exprima votul în 294 de secţii.

Potrivit ultimelor date AEP, numărul alegătorilor aşteptaţi astăzi la urne este de 18.284.326. Pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale au fost pregătite 20.745.068 de buletine de vot şi 94.220 de ştampile cu menţiunea “Votat”.

09.30: Candidatul ACL, Klaus Iohannis, s-a prezentat la urne la Sibiu.

09.00: Candidatul PMP, Elena Udrea, a votat pentru justiţie independentă şi pentru prosperitate. “România se află la răspântie istorică de drumuri. Am votat pentru democraţie”, a precizat Udrea la ieşirea de  la vot.
09.00: Vicepremierul Liviu Dragnea şi-a exprimat opţiunea de vot: “Ca orice bun român am venit să votez româneşte”, a spus Dragnea.
08.15: Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat la vot, la Liceul Virgil Madgearu. “Votez pentru progresul României, pentru viitorul ei, pentru nepotul meu care trebuie să aibă şi după noi o Românie putenică şi sigură”, a explicat primarul sectorului 4.

07.30: Vicepremierul Gabriel Oprea a votat la prima oră a dimineţii la vot pentru ca mai apoi să se retragă la sediul MAI, de unde va monitoriza desfăşurarea alegerilor “Am votat pentru progresul României. De aici plec direct la MAI, la Centrul Operaţional de Comandă, unde eu şi colegii mei din conducerea MAI monitorizăm alegerile de astăzi din România.  Avem aproximativ 60.000 de colegi în teren, mă refer la poliţişti, politişti de frontieră, jandarmi, pompieri,  care îşi vor face datoria”, a declarat Oprea.

07.00: Gheorghe Funar, candidat la alegerile prezidenţiale, a fost primul alegător care a votat la secția deschisă la Liceul “Ion Luca Caragiale” din București. El a venit îmbrăcat în costum popular, fiind însoțit de un grup de susținători.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.