Traian Basescu a transmis un mesaj pentru toti romanii din strainatate

Traian Basescu a transmis un mesaj pentru toti romanii din strainatate

Traian Basescu a transmis un mesaj pentru toti romanii din strainatate

by November 14, 2014 0 comments

Traian Băsescu a acuzat că Guvernul şi Ministerul Afacerilor Externe încearcă în mod deliberat să obstrucţioneze votul românilor din străinătate prin refuzul de a înfiinţa noi secţii de votare şi prin ignorarea punctului de vedere al BEC pe acest subiect. Chiar şi în aceste condiţii, Traian Băsescu le cere românilor aflati în străinătate să meargă să voteze pentru continuare modernizării statului, aşa cum au făcut-o şi în 2009.

Traian Băsescu a adresat, vineri, un apel către români să meargă la vot, cu o menţiune specială pentru cei aflaţi în străinătate, despre care preşedintele României a spus că li se pun piedici de către autorităţi să-şi exercite un drept constituţional. “O menţiune specială fac pentru românii din străinătate. Ei au mai avut o importanţă capitală în continuarea modernizării României în 2009. De aceea, îi rog în mod special pe românii din străinătate să meargă la vot. Ştiu că este un efort suplimentar pentru ei, că le cer cheltuieli mai mari decât pentru românii din ţară, dar îi rog să înţeleagă că este esenţial să meargă la vot şi să-şi aleagă preşedintele”, a declarat şeful statului.

El a acuzat Guvernul că a minţit în mod deliberat populaţia în ce priveşte condiţiile de votare în străinătate. “A fost evident faptul că membrii Guvernului, Ministrul Afacerilor Externe încearcă să obstrucţionze votul cetăţenilor români din străinătate. Avem câteva elemente foarte clare din care rezultă încercarea de obstrucţionare a votului, cum ar fi comunicatul de ieri al MAE german ce a demontat afirmaţiile făcute de Victor Ponta că nu se pot înfiinţa secţii de votare pe teritoriul german în afara ambasadei şi consulatelor. Mai mult, guvernului român i s-a cerut să solicite înfiinţarea de alte secţii. Germania nu interzice existenţa înfiinţarea unor secţii de votare pe teritoriul ei dacă există o solicitare a statului român“, a arătat preşedintele.

Citeste mai mult

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.