Update: Presedintele CJ Timis, retinut de procurorii DNA intr-un dosar de luare de mita. Sunt vizati si 17 primari din judet

Update: Presedintele CJ Timis, retinut de procurorii DNA intr-un dosar de luare de mita. Sunt vizati si 17 primari din judet

Update: Presedintele CJ Timis, retinut de procurorii DNA intr-un dosar de luare de mita. Sunt vizati si 17 primari din judet

by December 10, 2014 0 comments
Procurorii DNA fac miercuri dimineata perchezitii la Consiliul Judeten Timis. Vizat este si seful institutiei Titu Bojin (PSD), transmite Digi24. Bojin asista la actiunea procurorilor si la ridicarea de dosare din aceasta institutie. Apoi, va fi dus la audieri la sediul DNA din Bucuresti, potrivit Hotnews.

Procurorii anticoruptie au descins simultan si al alte institutii publice dinTimis. Printre acestea sunt 17 primarii din judet. Actiunea vizeaza modul in care Consiliul Judetean a acordat finatare catre primariile din judet.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, suspectat de fapte de coruptie, a fost ridicat de anchetatori de la locuinta sa, miercuri dimineata. Perchezitii au loc si la Directia Apelor Banat.Presa locala scrie ca presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, este urmarit penal de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar privind concesionarea unor balti de pescuit, la Ianova si Dumbravita, catre o societate la care au fost actionari sotia sa si unul dintre fiii lui.

Potrivit unor surse oficiale, contractele au fost incheiate in perioada in care Bojin era director al Directiei Apelor Romane Banat.

Update: Pe langa seful CJ Timis sunt audiati 17 primari din judet managerul Muzeului Satului Banatean, un director de la Administratia Bazinala a Apelor Banat, directorul regional si directorul economic al Directiei Drumuri si Poduri Timisoara.

Perchezitii au loc si la sediile a 17 primarii din judet, edilii urmand sa fie audiati. Astfel, cu mandat de aducere vor fi dusi, al DNA Timis, in calitate de suspecti, primarul orasului Buzias Alger Viorel Ilas, primarul orasului Recas Ion-Alin Neamtu, primarul comunei Boldur, Constantin-Cristian Stoi, primarul comunei Parta, Mihai Petricas, primarul comunei Otelec, Csaba-Zoltan Szabo, primarul comunei Victor Vlad Delamarina, Iona Sima, primarul comunei Satchinez, Dan Florin Ion, primarul comunei Beba Veche, Ioan Bohancanu, primarul comunei Margina, Ionel Costa, primarul comunei Jimbolia, Dariu Adrian Postelnicu, primarul comunei Comlosu Mare, Ovidiu Nicolae Stefanescu, primarul comunei Cheveresu Mare, Marcel Muia, primarul comunei Carpinis, Ioan Sima, primarul comunei Sandra, Luchian Savu, primarul comunei Lovrin, Vasile Graur, primarul comunei Birda, Gheorghe Marius Stoian, si primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu.

Tot cu mandat de aducere vor fi dusi, la DNA Timisoara, Claudiu Ilas – managerul Muzeului Satului Banatean, Martian Corneliu Doros – director in cadrul Directiei de Prestari Servicii Timis, Ervin Luci – director la Administratia Bazinala a Apelor Banat, Horatiu Mircea Simion – directorul regional al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara si Aurel Costin Purceld – directorul economic al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Timisoara, au precizat sursele citate.

UPDATE ora 09.30 Perchezitiile vizeaza, printre alte institutii, Administratia Bazinala de Ape Banat, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara si filialele CFR Calatori din mai multe judete, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

UPDATE ora 8.10
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, suspectat de fapte de coruptie, a fost ridicat de anchetatori de la locuinta sa, miercuri dimineata. Perchezitii au loc si la Directia Apelor Banat. Presa locala scrie ca presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, este urmarit penal de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar privind concesionarea unor balti de pescuit, la Ianova si Dumbravita, catre o societate la care au fost actionari sotia sa si unul dintre fiii lui.

Potrivit unor surse oficiale, contractele au fost incheiate in perioada in care Bojin era director al Directiei Apelor Romane Banat.

 

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.