Rechizitoriu DNA: Elena Udrea este urmarita penal pentru luare de mita

Rechizitoriu DNA: Elena Udrea este urmarita penal pentru luare de mita

Rechizitoriu DNA: Elena Udrea este urmarita penal pentru luare de mita

by December 15, 2014 1 comment

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea are, oficial, dosar la DNA. Elena Udrea, în prezent lider al Partidului Mișcarea Populară, este suspectată de dare de mită.

”Exercitarea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu, urmată de primirea unui teren de către Bica Alina Mihaela, de la Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela conturează elementele constitutive ale infracţiunilor de dare de mită”, se menționează în Rechizitoriu, la capitolul Disjungeri ale cauzei.

Același document arată că fosta șefă a DIICOT a primit terenul de la Cocoș și Elena Udrea pentru a nu aprofunda cercetările în ceea ce privește o sesizare primită de la Oficiul Național de Spălare a Banilor. Sesizarea viza tranzacții suspecte, ai căror destinatari finali erau fostul ministru Udrea și soțul Cocoș.

”Ulterior emiterii deciziei de despăgubire, Gheorghe Stelian a obţinut titlul de conversie nr. (…), în cuantum de 282.961.725 lei, reprezentând un număr total de 488.623.252 acţiuni,  Valentin Vişoiu a obţinut titlul de conversie nr. (…), în cuantum de 43.010.182 lei, reprezentând un număr total de 74.270.734 acţiuni, Andrici Adrian a obţinut titlul de conversie nr. (…), în cuantum de 25.655.196,40 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni şi Gheorghe Gabriel a obţinut titlul de conversie nr. (…) ,  în cuantum de 25.655.196,40 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni. Aceste acţiuni au fost tranzacţionate, iar sumele obţinute au fost retrase din conturile deţinute la diverse unităţi bancare, iar o parte din bani au fost direcţionaţi către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela). Tranzacţiile financiare au făcut obiectul unor verificări ale Oficiului Naţionale pentru Combaterea Spălării Banilor care au fost transmise D.I.I.C.O.T., coordonată de către procurorul şef Bica Alina Mihaela, în data de 28.05.2013”, se mai arată în Rechizitoriu. Ulterior, Alina Bica a primit terenul pentru a nu da curs sesizării primite de la Spălarea Banilor.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Romania are nevoie de jurnalisti profesionisti...
    #1 Romania are nevoie de jurnalisti profesionisti... 15 December, 2014, 19:39

    Am inteles prea bine titlul…am citit si continutul…nu vad insa un comunicat oficial care sa va dea dreptate si sa demonstreze ca faceti jurnalistica profesionista si nu ” radio-sant “…mergeti si voi pe presupunerile Haznalei 3 si ale Ghita Tv, care va comanda subiecte si soparle de bagat in mintile romanilor…vai de voi! Nu veti trai NICIODATA satisfactia de a vedea pe Elena Udrea implicata in dosare penale fiindca n-ati nimerit omul potrivit : schimbati directia spre guvern, spre Naumovici sau popa Sarbu…aveti maaterial cacalau!!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.