Romania propune Germaniei un mecanism permanent de colaborare pe teme de securitate

Romania propune Germaniei un mecanism permanent de colaborare pe teme de securitate

Romania propune Germaniei un mecanism permanent de colaborare pe teme de securitate

by December 2, 2014 0 comments

Romania propune Germaniei crearea unui mecanism de consultari periodice pe teme de securitate la nivelul ministerelor de Externe. Propunerea a fost formulata de ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, in cadrul unei intrevederi pe care a avut-o marti, la Bruxelles, cu omologul sau german Frank-Walter Steinmeier.

Discutia dintre cei doi ministri a avut loc in marja reuniunii ministrilor de externe ai statelor membre NATO.

Potrivit unui comunicat al MAE, un “interes aparte” a fost acordat situatiei din vecinatatea estica, “Romania si Germania reiterand sprijinul pe care il acorda Republicii Moldova”.

“In acest context, Bogdan Aurescu a prezentat concluziile vizitei intreprinse luni, 1 decembrie 2014, la Chisinau si, mai ales, semnalul politic pro-european ferm transmis de catre cetatenii din Republica Moldova in urma alegerilor parlamentare recent incheiate. Ambii ministri au evidentiat necesitatea formarii rapide a unui nou guvern proeuropean”, potrivit sursei citate.

Bogdan Aurescu a reiterat omologului german invitatia de a vizita Romania in cursul anului viitor, invitatie acceptata de acesta, se mai arata in comunicatul MAE.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.