Mircea Geoana: Victor Ponta este prototipul de politician tip Pinocchio. In cateva saptamani vom avea un nou PSD si noua majoritate

Mircea Geoana: Victor Ponta este prototipul de politician tip Pinocchio. In cateva saptamani vom avea un nou PSD si noua majoritate

Mircea Geoana: Victor Ponta este prototipul de politician tip Pinocchio. In cateva saptamani vom avea un nou PSD si noua majoritate

by January 18, 2015 0 comments

Mircea Geoană a anunţat la Realitatea TV că va lansa o consultare pentru formarea unui “nou PSD” şi că, în scurt timp, o coaliţie de tip german, între stânga şi dreapta, îl va înlocui pe Victor Ponta de la guvernare.

“În câteva săptămâni vom avea probabil o coaliţie de tip german între noul psd şi noul PNL şi cariera domnului Ponta se va încheia”, a spus Mircea Geoană.

“În două săptămâni lansăm o consultare pentru un grup de iniţiativă privind noul PSD. Estimarea mea este că cel târziu la început de martie vom avea o nouă majoritate şi un nou guvern al României. Este o necesitate obiectivă pentru România”, a adăugat senatorul.

“Apelul meu la colegii din PSD este să înţeleagă că a se lega de Ponta şi Dragnea înseamnă 10 ani de opoziţie. (…) Eu ofer un proiect de ţară la care stânga să contribuie. (…) Acest nou PSD are principii fondatoare care pot fi duse mai departe în două modalităţi. Fie actualul PSD va deveni un nou PSD, fie într-o nouă construcţie. (…) Eu le spun adevăraţilor pesedişti să ne luăm partidul înapoi. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci avem libertatea şi responsabilitatea să începem un nou proiect politic”, a explicat Geoană.

El a precizat că nu doreşte să candideze la preşedinţia PSD, dar a sugerat totodată că nu se consideră exclus din partid, deoarece “singurul for care decide excluderea unui parlamentar este congresul PSD”.

“În urmatoarele saptămâni, in condiţiile in care va exista o noua majoritate, lucrurile se vor precipita si în PSD  şi sunt optimist ca noul PSD sa reprezinte stanga romaneasca si un partener cu noul PNL”, a mai spus senatorul.

Geoană a precizat că Victor Ponta “minte la foc automat” şi că el nu şi-a dorit postul de ministru de externe.

“Cred că poate să îşi aleagă o temă legată de patologia minciunii, dacă tot spune că se apucă de un nou doctorat. După dezastrul de la votul din diasporă, nu mi-am propus şi nu am cerut o funcţie la ministerul de externe, de fapt am sugerat numirea de profesionişti la conducerea ministerului, pentru a reclădi o imagine afectată de deciziile privind votul din diasporă. (…) Victor Ponta este prototipul de politician tip Pinocchio”, a spus Geoană.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.