Denuntul lui Dorin Cocos: Vasile Blaga mi-a cerut 3 milioane euro din spaga Microsoft pentru campania electorala din 2009

Denuntul lui Dorin Cocos: Vasile Blaga mi-a cerut 3 milioane euro din spaga Microsoft pentru campania electorala din 2009

Denuntul lui Dorin Cocos: Vasile Blaga mi-a cerut 3 milioane euro din spaga Microsoft pentru campania electorala din 2009

by February 23, 2015 0 comments

Dorin Cocoş a scăpat de arestul preventiv în Dosarul Microsoft. Măsura preventivă a fost schimbată cu arestul la domiciliu. Preţul acestei măsuri a fost un denunţ fluviu făcut de fostul soţ al Elenei Udrea.

Potrivit documentului intrat în posesia jurnaliştilor de la România TV, Dorin Cocoş a făcut un denunţ devastator pentru Elena Udrea, Traian Băsescu şi Vasile Blaga. Potrivit celor spune de omul de afaceri în faţa anchetatorilor, Elena Udrea şi Vasile Blaga ştiau de banii luaţi şpagă în afacerea Microsoft.

Pentru a putea avea acces la şpăgi uriaşe, Cocoş a sprijinit financiar PDL, unde i s-au cerut 3 milioane de euro în materiale promoţionale de campanie. Astfel, într-o singură ocazie, Cocoş ar fi dus 600.000 de euro la PDL, pe care i-a predat fără chitanţă.

O altă declaraţie făcută de Cocos este legată de o afacere din şpăgi. Din banii primiţi mită, Cocoş a declarat că a cumpărat, împreună cu Elena Udrea, un hotel.

Din denunţul lui Dorin Cocoş:

“Personal le-am spus lui Claudiu Florică şi Dinu Pescariu că doresc ca din sumele ce-mi revin să fie finanţată şi campania PDL de la sfârşitul anului 2009, pentru prezindeţiale.”

“Precizez că am sprijinit campania electorală pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea.”

“Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro.”

“I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi: un avans de 500 de mii de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete.”

“În discuţiile purtate cu Dinu Pescariu, care au fost înregistrate într-adevăr, fac referire şi la Elena care ştia despre aceste împrumuturi şi demers al meu care, bineînţeles, este fosta mea soţie, Elena Udrea.”

“600 de mii de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga.”

“Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea a susţinut derularea contractului.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.