Directorul general al Romarm, retinut de procurori pentru abuz in serviciu

Directorul general al Romarm, retinut de procurori pentru abuz in serviciu

Directorul general al Romarm, retinut de procurori pentru abuz in serviciu

by February 11, 2015 0 comments

Dan Tache, directorul general al Romarm – principalul exportator de armament romanesc – a fost retinut pentru 24 de ore de catre Directia Nationala Anticoruptie sub suspiciune de abuz in serviciu. In acelasi dosar au mai fost retinuti directorul general al Carfil SA Brasov, sucursala a Romarm, si administratorul Gold Trans Tur SRL Sacueni. Prejudiciul inregistrat in dosar este de  770.857,26 lei.

Potrivit procurorrilor anticoruptie, in perioada iulie 2013 – iulie 2014, la initiativa directorului general al CN ROMARM SA Dan Tache, si in urma unei intelegeri prealabile frauduloase cu Daniel Liliac – administrator la SC Gold Trans Tur SRL -, Aurel Veltan, in calitate de director general al SC Carfil SA (filiala a ROMARM), ar fi incheiat sase contracte de prestari servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, cu incalcarea procedurilor de achizitie publica (lipsa publicitate, lipsa cerere oferta, ofertele avute in vedere depuse toate de Liliac Daniel, lipsa proces verbal al comisiei de selectie a ofertelor).

Respectivele contracte fie au fost fie neexecutate, fie executate necorespunzator, cu consecinta prejudicierii SC Carfil SA cu suma totala de 770.857,26 lei, ce reprezinta totodata folos necuvenit pentru SC Gold Trans Tur SRL, sustine DNA.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<