Referat DNA: Banii din mita Microsoft au ajuns in campania electorala a lui Traian Basescu din 2009. Apar nume ca Emil Boc, Elena Udrea sau Roberta Anastase

Referat DNA: Banii din mita Microsoft au ajuns in campania electorala a lui Traian Basescu din 2009. Apar nume ca Emil Boc, Elena Udrea sau Roberta Anastase

Referat DNA: Banii din mita Microsoft au ajuns in campania electorala a lui Traian Basescu din 2009. Apar nume ca Emil Boc, Elena Udrea sau Roberta Anastase

by February 11, 2015 0 comments

Partidul Democrat Liberal este unul dintre beneficiarii sumelor de bani platite in cadrul licentelor Microsoft, se arata in referatul procurorilor privind cererea de arestare preventiva a Elenei Udrea. “S-a stabilit, de asemenea, ca beneficiari ai sumelor de bani din platile efectuate in baza contractului sunt printre altii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocos Dorin si Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale”, potrivit documentului citat.

Astfel, in toamna anului 2009, “s-a incheiat cu Partidul Democrat Liberal un contract de prestari de servicii ce a fost si care avea ca obiect prestarea serviciilor de tiparire si anvelopare a unui nr. de 4.000.000 de scrisori electorale, numarul acestor scrisori a fost suplimentat la 8.600.000, stabilindu-se sa se incheie un act aditional la contractul initial”, spun procurorii DNA.

Ulterior, pentru diferenta de 4.600.000 scrisori nu a mai fost achitata contravaloarea prestatiilor iar “cei care au prestat au ajuns sa discute cu Dorin Cocos si au fost in audienta la Udrea Elena Gabriela – vicepresedinte P.D.L dar s-au exercitat presiuni  sa se renunte la pretentii”, acuza procurorii.

Potrivit referatului, Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor la data respectiva, a incheiat contractul de licentiere “ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – in calitate membru al Guvernului si vicepresedinte PDL, precum si ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului”.

“In concluzie, rezulta ca, inculpatul Cocos Dorin a pretins si primit de la Florica Claudiu si Pescariu Dinu Mihail suma de 9.000.000 de euro pentru ca prin intermediul numitei Udrea Elena Gabriela – ministru  al Dezvoltarii Regionale si Turismului, membru al Guvernului, si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica Claudiu incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale”.

Avand insa in vedere ca “inculpatul Cocos Dorin nu avea atributii in ceea ce priveste incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft, nu se afla in relatii de prietenie cu alti membrii ai Guvernului sau  cu persoane din cadrul Ministerelor implicate in derularea contractului, pentru a avea posibilitatea de a-si exercita influenta asupra acestora” rezulta ca “suspecta Udrea Elena Gabriela si-a traficat functia si influenta la nivel guvernamental in mod direct si indirect fata de cumparatorii de influenta prin intermediul lui Dorin Cocos si a primit foloase necuvenite constand in suma de 9.000.000 de euro”, argumenteaza acestia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.