Omul de afaceri Gruia Stoica, condamnat la 4 ani de puscarie. Avocatul Doru Bostina a luat 3 ani

Omul de afaceri Gruia Stoica, condamnat la 4 ani de puscarie. Avocatul Doru Bostina a luat 3 ani

Omul de afaceri Gruia Stoica, condamnat la 4 ani de puscarie. Avocatul Doru Bostina a luat 3 ani

by March 5, 2015 0 comments

Omul de afaceri Gruia Stoica, judecat pentru infracțiunea de cumpărare de influență în legătură cu o licitație organizată de Complexul Energetic Oltenia, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Ploiești la patru ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă.

DNA il acuză pe Gruia Stoica ca ar fi vrut sa afle de la CFR Marfă prețul de transport al cărbunelui, licitație la care participă și firma sa, GFR. Acesta este acuzat că i-a dat 3 milioane de euro avocatului Doru Boștină, cel însărcinat cu aflarea prețului. Boștină a primit la rândul său, 3 ani de închisoare cu executare.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare și trei ani de interzicere a exercitării drepturilor, magistrații dispunând deducerea din pedeapsa aplicată a perioadei reținerii inculpatului, a perioadei în care a stat în arest preventiv, dar și a celei în care s-a aflat în arest la domiciliu, menținând în același timp măsura arestului la domiciliu, notează Agerpres.

În același dosar a mai fost condamnat și avocatul Doru Boștină, el primind trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, instanța menținând măsura preventivă a controlului judiciar.

Cei doi inculpați sunt obligați la plata a câte 4.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia Curții de Apel Ploiești nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.