Presedinta Tribunalului Olt, saltata de procurorii DNA pentru luare de mita. 200 000 de euro de la o ruda a lui Bercea Mondial

Presedinta Tribunalului Olt, saltata de procurorii DNA pentru luare de mita. 200 000 de euro de la o ruda a lui Bercea Mondial

Presedinta Tribunalului Olt, saltata de procurorii DNA pentru luare de mita. 200 000 de euro de la o ruda a lui Bercea Mondial

by March 23, 2015 0 comments

Eugenia Carmen Marinescu a fost „ridicată” de procurorii DNA Craiova. Potrivit unor surse judiciare ea este acuzată de luare de mită, potrivit evz.ro. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Serviciuui  Teritorial Craiova au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Eugenia Carmen Marinescu , magistrat judecător, în prezent preşedinte al Tribunalului Olt,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:luare de mită,  trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată (2 acte materiale).

Procurorii arată că suma de bani menţionată a  fost primită  de avocatul Cismaru Dumitru în două tranşe:

  • 150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului prevenit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea
  • 50.000 de euro, în data de 20.09.2011, judecătorul Marinescu Eugenia Carmen amânând pronunţarea asupra cererii de înlocuire  a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori ţara pentru data de 22.09.2011, când a şi admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

După primirea sumei de 200.000 de euro, la 3 luni de la pronunţarea încheierii din data de 22.09.2011, respectiv în intervalul 14-22.12.2011, Marinescu Eugenia-Carmen şi Marinescu luliu-Severus (soţul acesteia) au achiziţionat trei suprafeţe de teren şi o casă, două dintre aceste achiziţii nefiind menţionate în declaraţiile de avere ale magistratului, astfel:

1)Marinescu luliu-Severus a primit de la o persoană apropiată de avocatul Cismaru Dumitru, o donaţie reprezentând un teren în suprafaţă de 703 mp şi o construcţie de 29 mp pe acelaşi amplasament, situat în localitatea Băile Olăneşti.

În realitate, pentru a evita menţionarea magistratului judecător Marinescu Eugenia-Carmen în contractul de cumpărare a acestui imobil,  inculpaţii  Marinescu luliu-Severus şi Cismaru Dumitru au deteminat-o pe proprietară să accepte încheierea unui act de donaţie,  în realitate între părţi fiind încheiat un contract tipic de vânzare-cumpărare şi fiind plătit preţul de 55.000 lei.

2) Marinescu luliu-Severus a dobândit prin cumpărare de la  o altă persoană, un teren situat în localitatea Corbu, judeţul Constanţa în suprafaţă de 1250 mp.

Există indicii privind subevaluarea preţului achitat de inculpat, urmând a fi efectuate în continuare cercetări în cauză cu privire la această tranzacţie.

Aceste două achiziţii nu sunt menţionate în declaraţiile de avere întocmite şi depuse în cursul anilor 2012 şi 2013 de magistratul judecător Marinescu Eugenia-Carmen, potrivit art. 93 din Legea 303/2004.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.