Radu Mazare si-a dat demisia din toate functiile din PSD si urmeaza sa se retraga din fotoliul de primar al Constantei

Radu Mazare si-a dat demisia din toate functiile din PSD si urmeaza sa se retraga din fotoliul de primar al Constantei

Radu Mazare si-a dat demisia din toate functiile din PSD si urmeaza sa se retraga din fotoliul de primar al Constantei

by March 20, 2015 0 comments

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, joi seară, că și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le deținea în Partidul Social Democrat.

“Nu mai îmi spuneți președinte PSD Constanța, că mi-am dat demisia din toate funcțiile din partid. Nu și din calitatea de membru de partid, că pierdeam primăria. Până în vară renunț și la funcția de primar”, a declarat Radu Mazare, la un post de televiziune.

Edilul Constanței a precizat că nu a vorbit cu nimeni, din conducerea PSD, și că nimeni nu i-a cerut să își dea demisia, decizia aparținându-i în totalitate.

“Nu. Nu am avut nicio discuție cu nimeni. Astăzi, după plimbarea cu caiacul, pe care am făcut-o liniștit pe mare, mi-am dat seama că trebuie să scriu această demisie. Am scris-o. Nu mi se pare în regulă ca un partid să te considere vinovat, când un procuror începe o urmărire penală împotriva ta. Nu mi se pare că este echitabil și că are legatură cu prezumția de nevinovăție. Pe teoria nouă de curățare în partid, dacă mi se întâmpla ce mi s-a întâmplat acum două zile, trebuia să plec. M-a mâhnit și mă mâhnește această obediență față de procurori pe care o au cei de la conducerea partidului. În curând, voi renunța și la funcția din PSD și să facă ce vor cu partidul lor”, a adăugat Radu Mazăre.

Pe de altă parte, edilul Constantei a afirmat, de mai multe ori în timpul intervenției sale, că vrea să renunțe de tot la viața publică, pentru că nu mai rezistă.

“Eu nu dorm liniștit. Dorm cu geanta la cap că te cheamă procurorul și te trezești în fața unei povesti de te doare capul. (…) Nu trăiesc o viață deloc plăcută. Asta m-a determinat și mi-am dat seama că nu am pentru ce să trăiesc așa cu geanta la ușă. (…) Fiecare om mai are dreptul și la viața lui. E adevărat că poate dintr-un anumit unghi poate fi privit ca un gest de lehamite. Aș vrea să pot să mai rad și eu. Eu nu mai râd în ultima vreme. Pentru ce?”, a adăugat edilul.

În ceea ce privește dosarul său, Radu Mazare a explicat că prejudiciul de 26 de milioane de euro a fost calculat, de specialistul DNA, care a spus că tarifele de salubrizare, din Constanța sunt mult prea mari, dar că acest lucru nu ar fi real. Edilul din Constanța a făcut și o comparație cu alte câteva orașe, din România, dorind să arate că specialistul DNA s-a înșelat.

Pe de altă parte, primarul din Constanta s-a declarat dezamăgit de clasa politică, din aceste zile, și de modul în care se face politică în România.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.