Perchezitii la consiliul judetean Iasi. Sunt vizate nereguli intr-un contract de 340 000 lei

Perchezitii la consiliul judetean Iasi. Sunt vizate nereguli intr-un contract de 340 000 lei

Perchezitii la consiliul judetean Iasi. Sunt vizate nereguli intr-un contract de 340 000 lei

by April 15, 2015 0 comments

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Iasi fac, miercuri dimineata, 19 perchezitii la Consiliul Judetean Iasi si la alte adrese intr-un dosar de fapte de coruptie, transmite Digi24. In total se fac 23 de perchezitii dintre care 19 la Consiliul Judetean, mai ales in birourile Directiei Economice.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, si vicepresedintele Alin Aivanoaei sunt vizati in dosarul in care DNA face perchezitii, faptele cercetate fiind legate de nereguli privind un contract de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judetului, spun surse judiciare citate de Mediafax.

Aceleasi surse au declarat ca in acest caz sunt in atentia anchetatorilor DNA Iasi si fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga.

Faptele cercetate de procurori sunt legate de acordarea unui contract, prin procedura “cerere de oferta”, societatii Laser Co SRL Iasi.

Contractul, in valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judetului Iasi, semnat in 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere si avea durata maxima de executie de trei luni de la data semnarii. In caz de executare cu intarziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere din contravaloarea serviciilor ramase de executat, au precizat sursele citate.

Suma ar fi fost achitata firmei, iar procesul verbal de receptie ar fi consemnat ca totul este in regula calitativ si cantitativ, desi in cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare.

Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunostinta lui Cristian Adomnitei. Presedintele CJ Iasi ar fi fost insa nemultumit de constatarile auditului intern si ar fi amenintat ca “va lua masuri drastice daca ceea ce a constatat auditul ajunge la cunostinta publicului si in presa”, au aratat sursele citate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.