Perchezitii la Spitalul Judetean Cluj. Este vizat senatorul Alexandru Cordos si sotia sa

Perchezitii la Spitalul Judetean Cluj. Este vizat senatorul Alexandru Cordos si sotia sa

Perchezitii la Spitalul Judetean Cluj. Este vizat senatorul Alexandru Cordos si sotia sa

by April 23, 2015 0 comments

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, între cei vizaţi fiind soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, dar şi parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracţiuni de trafic de influenţă pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice.

Potrivit unor surse judiciare, Mihaela Lucia Cordos ar fi promis, in schimbul mai multor foloase materiale si sume de bani, ca va ajuta cel putin opt persoane sa obtina locuri de munca in institutii publice.

Astfel, aceasta se lauda cu functia detinuta de sotul ei si cerea sume de bani cuprinse inse 800 de euro si 10.000 de lei. Oamenii legii au indicii ca la faptele de trafic de influenta savarsite de Mihaela Lucia Cordos a participat si parlamentarul Alexandru Cordos.

Conform sursei citate, in perioada 2013 – decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordos a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea sa obtina functii in institutii ale statului. Mai exact, sotia senatorului se lauda ca are cunostinte la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judetean Cluj sau a Inspectoratului Scolar Judetean Cluj.

Ea promitea ca, in schimbul bunurilor, vor obtine posturi sau locuri de munca precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistenta medicala. Astfel, Mihaela Cordos a promis unei persoane ca, in schimbul unor foloase necuvenite, ii va obtine un post de profesor suplinitor la o scoala in Cluj Napoca.

Promisiunea ar fi venit in conditiile in care femeia a afirmat ca sotul ei, senatorul Alexandru Cordos, se bucura de influenta asupra inspectorului scolar general de la ISJ Cluj si ca va interveni personal la acesta pentru a-i obtine locul de munca promis.

Intr-o alta situatie, sotia parlamentarului i-ar fi promis unei persoane ca, in schimbul a 3.000 lei, o va ajuta sa promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judetean Cluj-Napoca.

Surse din cadrul anchetei au adaugat ca altor patru persoane le-a promis, in schimbul a 800 si 1.500 de euro, ca, prin traficarea influentei de care se bucura sau afirma ca se bucura asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, vor obtine un post de asistenta medicala incadrata pe perioada nedeterminata.

De asemenea, Mihaela Cordos ar fi facut demersuri pe langa persoane cu functii de conducere din cadrul Casei Judetene de Pensii Cluj pentru angajarea temporara a unei persoane in cadrul acestei institutii publice. 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<