Elena Udrea rămâne în arest la domiciliu

Elena Udrea rămâne în arest la domiciliu

Elena Udrea rămâne în arest la domiciliu

by May 21, 2015 0 comments

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, rămâne în arest la domiciliu în dosarul Gala Bute, au decis magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit RomaniaTV.net.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut astfel decizia luată în 15 mai, tot la instanţa supremă, de judecare a Elenei Udrea în arest la domiciliu.

ICCJ a judecat, joi, contestaţia Elenei Udrea la măsura arestului la domiciliu în dosarul “Gala Bute”.

La finalul şedinţei, Udrea a spus că a cerut revocarea în totalitate a măsurii de arest, dar a arătat că nu crede că instanţa va admite solicitarea sa.

“A fost o şedinţă scurtă. (…) Starea de libertate este firească şi ar trebuie să fie regula, chiar şi pentru cei care sunt acuzaţi de încalcarea legii. În aceste vemuri, în care o simplă acuzatie te duce direct în penitenciar, iar arestul preventiv este generalizat, evident că este foarte greu, la doar doua săptămâni de când am primit arest la domiciliu, mult mai uşor decat arestul in puşcărie, este foarte greu ca o instanta să dispună o măsură mai uşoară.

Noi am cerut revocarea măsurii în totalitate, adică nicio măsura preventivă. Trebuie să rămân consecventă cu ceea ce cred: indiferent care ar fi acuzaţia, dacă nu vorbim de persoane violente sau care se sustrag urmăririi penale ori care vor să influenteze martorii, starea fireasca ar fi acea de libertate”, a declarat Elena Udrea, la plecare.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul “Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Citeste mai mult pe RomaniaTV.NET

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.