Liviu Dragnea, condamnat la un 1 an cu suspendare in dosarul Referendumul

Liviu Dragnea, condamnat la un 1 an cu suspendare in dosarul Referendumul

Liviu Dragnea, condamnat la un 1 an cu suspendare in dosarul Referendumul

by May 15, 2015 0 comments

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, care este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. DNA a cerut închisoare cu executare pentru vicepremier. Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că va demisiona din toate funcțiile dacă va fi condamnat în dosarul ”Referendumul”.

“Functiile nu vor mai fi”, a spus Dragnea,  facand referire la o eventuala decizie de condamnare, vineri.

În februarie 2014, doi dintre inculpați, Marius și Simona Preduț, și-au recunoscut vinovăția, ei fiind condamnați la câte un an și patru luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

În cadrul procesului au fost audiate sute de persoane în calitate de martori, printre care s-a aflat și premierul Victor Ponta, scrie Agerpres.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului d

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.