Perchezitii in forta intr-un dosar de evaziune fiscala de 20 milioane euro. Vizat este patronul de la Romprest, Florian Walter, dat in consemn la frontiera

Perchezitii in forta intr-un dosar de evaziune fiscala de 20 milioane euro. Vizat este patronul de la Romprest, Florian Walter, dat in consemn la frontiera

Perchezitii in forta intr-un dosar de evaziune fiscala de 20 milioane euro. Vizat este patronul de la Romprest, Florian Walter, dat in consemn la frontiera

by May 6, 2015 0 comments

Percheziţii de amploare la mai multe firme, printre care societatea de salubrizare ROMPREST, deţinută de omul de afaceri Florian Walter. Procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Ploiești efectuează miercuri dimineața 37 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani,  prejudiciul fiind de 20 de miliarde de euro, potrivit DIICOT.

Șefa interimară a DIICOT, Georgiana Hossu, a declarat  că sunt 28 de suspecți urmăriți penal în afacerea Romprest, 30 de firme fiind implicate într-un dosar de evaziune de 20 de milioane de euro.  Aceasta a mai declarat că Florian Walter se sustrage urmăririi penale, acesta este în țară, dar a fost dat în consemn la frontieră.

”Am vrut să vă prezentăm azi o speță instrumentată de DIICOT, cu sprijinul Direcției Generale Anti Fraudă Fiscală, cu sprijinul traditionl al Jandarmeriei și suportul informativ al SRI. Investigațiile desfășurate de către echipa coordonată de DIICOT s-au efectuat cu privire la operațiuni nereale și circuite financiare fictive, realizate în 2012- 2014 de peste 30 de societăți comerciale. DIICOT a dispus urmărirea penală față de 23 de persoane, pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 20 de milioane de euro. În 2 luni s-a fraudat bugetul cu 20 de milioane de lei, in 2012 rerezentantul Romprest a creat un circuit fictiv din 4 societăți comerciale pentru a ascunde proveniența ilegală a unei mari cantitati de clorură de calciu(..) Spălarea de bani a fost o componentă a activității. În cauză au fost efectuate 37 de percheziții, dispuse măsuri asiguratorii pe bunurile și conturile suspectilor Vor fi aduse la audieri 50 de pers, liderul grupării se sustrage în acest moment urmăririi penale. Sunt indicii că este în țară și oricum ne-am luat măsurile necesare să rămână în țară, oriunde s-ar afla. A fost dat în consemn la frontieră”, a spus șefa DIICOT,  într-o conferință de presă.

Potrivit unor oficiali din DIICOT, vizat de percheziții este și omul de afaceri Florian Walter, patronul companiei de salubrizare Romprest.

În cursul dimineții, percheziții au avut loc și la sediul Romprest din sectorul 1 al Capitalei, dar și la domiciliul lui Florian Walter. Aproximativ 50 de persoane vor fi duse la sediul DIICOT din Ploiești pentru audieri, scrie Agerpres.

Suspecţii ar fi folosit mai multe firme “fantomă” controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii.

Au fost în desfășurare 28 de percheziţii în judeţele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Braşov şi Brăila, precum şi în Capitală, fiind vizate 23 de persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Printre societăţile la care au loc percheziţii este şi Romprest, care asigură salubrizarea în sectorul 1 al Capitalei.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Ploieşti, astfel că persoanele care vor fi ridicate în urma percheziţiilor vor fi duse la audieri la această structură.

Florian Walter a fost actionar majoritar al FC Petrolul, precum şi unul dintre acţionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009. El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.