Presedintele CJ Suceava, luat in colimatoriu de procurorii DNA. Acuzatii de luare de mita si trafic de influenta

Presedintele CJ Suceava, luat in colimatoriu de procurorii DNA. Acuzatii de luare de mita si trafic de influenta

Presedintele CJ Suceava, luat in colimatoriu de procurorii DNA. Acuzatii de luare de mita si trafic de influenta

by May 7, 2015 0 comments

In cursul zilei de joi sunt efectuate perchezitii domiciliare in 12 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Suceava, Botosani si Iasi, din care patru sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale, informeaza DNA.

Conform surselor, Iulian Contac, cel care controla compania Transporturi Auto SA Botosani le-a oferit lui Catalin Nechifor si senatorului Ovidiu Dontu 20.000 de euro pentru a influenta membrii unei comisii de licitatii si pentru castigarea unui contract de modernizare a unui drum in valoare de peste 28 milioane lei.

Ovidiu Dontu a fost unul dintre cei care au propus un amendament la proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea codului penal si codului de procedura penala prin care se inlocuieste sintagma “suspiciune rezonabila” in cazul dispunerii masurii preventive cu sintagma “indicii temeinice”. Amendamentul a fost adoptat de comisia juridica si daca va trece de Parlament se va ingreuna arestarea preventiva.

De asemenea, in vara anului 2013, Nechifor i-ar fi solicitat Monicai Gubernat, membru in Consiliul National Al Audiovizualului anularea deciziei de retragere a licentei de functionare a unei statii din Gura Humorului deoarece presedintele CJ Suceava dorea sa-si mediatize prin intermediul acesteia propriile activitati.

Sursele judiciare spun si ca administratorii firmei ACI AG Suceava ar fi fost sprijiniti de Nechifor pentru obtinerea contractului de lucrari aferent obiectivului de investitii “inchiderea depozitelor urbane existente in judetul Suceava din cadrul Proiectului “Sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Suceava”, in valoare de 65.855.478,45 lei, fara TVA, autoritatea contractanta fiind Consiliul Judetean Suceava.

Mai mult, presedintele CJ ar fi favorizat SC Drumuri si Poduri Suceava, companie detinuta de Consiliul Judetean si aflata in insolventa, desi relansarea activitatii acesteia nu era viabila in conditiile in care instrainase aproape toate activele sale, mai arata sursele citate.

Catalin Nechifor ar fi ajutat SC Drumuri si Poduri Suceava prin evitarea procedurilor de licitatie si prin intermediul altor companii, firma primind bani chiar si din fondul de rezerva aflat la dispozitia presedintelui Cj Suceava, destinat unor situatii urgenta, pentru un drum ce se afla, de fapt, in administrarea Primariei Sirect, nu a Consiliului Judetean.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.