Mihai Razvan Ungureanu, din nou sef la SIE. PSD a boicotat votul. UNPR a tradat coalitia aflata la guvernare

Mihai Razvan Ungureanu, din nou sef la SIE. PSD a boicotat votul. UNPR a tradat coalitia aflata la guvernare

Mihai Razvan Ungureanu, din nou sef la SIE. PSD a boicotat votul. UNPR a tradat coalitia aflata la guvernare

by June 30, 2015 0 comments

Cele doua camere reunite ale Parlamentului l-au instalat pe Mihai Razvan Ungureanu sef la SIE in urma votului de marti in favoarea propunerii venite de la presedintele Klaus Iohannis. Cvorumul a fost asigurat de prezenta UNPR, care a tradat coalitia aflata la guvernare. PSD a  boicotat votul. Astfel, PNL avea nevoie sa atinga un cvorum de 278 de parlamentari, iar la sedinta au fost prezenti 289. Rezultatul votului: 278 voturi pentru, 6 impotriva, iar 5 parlamentari nu au votat.

Imediat dupa vot, MR Ungureanu a anuntat ca e nevoie de noi legi pentru SRI si SIE, si ca romanii isi doresc de la servicii sa colaboreze pentru combaterea coruptiei, consolidarea statului de drept, amenintari transfrontaliere.

Pe langa parlamentarii PNL si UNPR, la sedinta au participat parlamentari de la UDMR, PSRo (partidul lui Mircea Geoana), grupul democrat-popular (PMP) si minoritatile nationale, toti avand o contributie la atingerea cvorumului de sedinta. Au fost prezenti la sedinta si cel putin patru membri PSD: Valeriu Zgonea (presedintele Camerei Deputatilor), Marian Neacsu (liderul deputatilor PSD), Vasile Popeanga si  Nicolae Florian – care au sfidat ordinul de partid.

De remarcat mobilizarea UNPR. Premierul interimar Gabriel Oprea a avut sedinta cu parlamentarii UNPR chiar inainte de vot si a adus la sedinta 53 din 57

De asemenea, potrivit surselor HotNews.ro, la sedinta au luat parte si trei membri ai partidului lui Calin Popescu Tariceanu, dintre care doar unul ar fi votat.

Odata cu instalarea lui Mihai Razvan Ungureanu (membru PNL) la sefia SIE, Klaus Iohannis isi cosolideaza influenta asupra conducerii serviciilor secrete, dat fiind ca in luna martie Parlamentul l-a votat ca director SRI pe Eduard Hellvig, de asemenea membru PNL.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<