Traian Basescu: Victor Ponta s-a ascuns ca strutul de justitie. De cat de mare e, atat de mic politic a ajuns

Traian Basescu: Victor Ponta s-a ascuns ca strutul de justitie. De cat de mare e, atat de mic politic a ajuns

Traian Basescu: Victor Ponta s-a ascuns ca strutul de justitie. De cat de mare e, atat de mic politic a ajuns

by June 14, 2015 0 comments

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca prezenta lui Victor Ponta la Baku “arata ca nu mai stie cum sa ranjeasca si cui”, relatia cu Federatia Rusa fiind “un gest de ambiguitate” in politica externa, si ca Ponta trebuie sa plece din fruntea Guvernului intrucat “s-a ascuns ca strutul” de justitie, transmite Mediafax.

Traian Basescu l-a criticat, duminica, la o intrunire regionala a PMP desfasurata la Iasi, pe Victor Ponta pentru ca s-a dus la Baku, afisandu-se alaturi de Vladimir Putin, in conditiile in care la evenimentul respectiv nu a fost prezent niciun premier sau sef de stat din Uniunea Europeana.

“Relatia cu Federatia Rusa este un gest de ambiguitate in politica noastra externa. Chiar gestul de a fi la Baku alaturi de premieri si presedinti din Asia centrala, in conditiile in care niciun premier din UE n-a fost si niciun presedinte european n-a fost acolo, arata ca Victor Ponta nu mai stie cum sa ranjeasca si cui”, a spus Basescu.

El a afirmat ca, de sase luni, Romania nu mai stie in ce directie sa o apuce in ceea ce priveste politica externa.

“De sase luni parca nu stim in ce directie s-o luam. Parca am vrea putin si cu America, parca am vrea putin si cu Germania, ceva mai mult cu China si, daca se poate, si cu Rusia. Dimensiunile Romaniei nu-i permit astfel de jocuri. Nici capacitatea economica sau capacitatea militara. Romania trebuie sa aiba optiuni fara dubii. Or ambiguitatea care impinge in politica externa este o mare greseala. Ani de zile se munceste la credibilizarea unei abordari, dar increderea se pierde in cateva zile”, a declarat Traian Basescu.

El a afirmat ca Victor Ponta este “unul dintre cei mai prodigiosi mincinosi pe care i-a furnizat politica romaneasca in ultimii 25 de ani”.

“In mod categoric omul acesta are o mare boala. Isi imagineaza realitatile functie de interesele lui si nu functie de realitate. Si atunci minte in permanenta. A mintit si ca a invatat ceva din lectia din 16 noiembrie, a mintit si ca este doctor, a mintit si ca rezolva problema Rompetrol, a mintit si ca rezolva Oltchim si ca face Autostrada Comarnic-Brasov, minte continuu. Trebuie sa plece. Nu neaparat pentru ca are niste acuzatii, ci pentru ca nu a vrut sa se duca in fata justitiei sa-si rezolve acuzatiile”, a spus Traian Basescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.