Alegeri la PSD Satu Mare. Mircea Govor a obtinut, in unanimitate, un nou mandat de presedinte al organizatiei

Alegeri la PSD Satu Mare. Mircea Govor a obtinut, in unanimitate, un nou mandat de presedinte al organizatiei

Alegeri la PSD Satu Mare. Mircea Govor a obtinut, in unanimitate, un nou mandat de presedinte al organizatiei

by July 27, 2015 0 comments

Mircea Govor a fost reales, sâmbătă, în cadrul Conferinţei Extraordinare de Alegeri care a avut loc la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”, preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat, prin unanimitate de voturi, potrivit Gazeta de Nord-Vest.  Dorel Coica rămâne preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene, în timp ce Toma Betea a fost reconfirmat în funcţia de secretar executiv. Invitatul de onoare al evenimentului a fost preşedintele național al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, care a fost însoţit de secretarul general naţional al PSD, Andrei Dolineaschi, preşedintele naţional al TSD, Mihai Sturzu, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Dragoş Titea, respectiv preşedintele Organizaţiei Judeţene Maramureş a PSD, Gabriel Zetea.

“UDMR, un partener serios”
Prezent la eveniment în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a UDMR, senatorul Pataki Csaba, a precizat că scopul formaţiunii pe care o reprezintă este bunăstarea sătmărenilor, indiferent de alianţele politice. “Când ne-am întâlnit ultima dată, am discutat despre problemele tuturor locuitorilor judeţului Satu Mare. Noi nu vrem multe lucruri, vrem respect reciproc, suntem parteneri serioşi, suntem o forţă care vrea să dezvolte această zonă, să fie linişte şi o dezvoltare echilibrată pentru toţi locuitorii acestui judeţ”, a spus Pataki Csaba.

Cele mai mari investiţii pentru judeţ
Copreşedintele ALDE Satu Mare, Adrian Ştef, a ţinut să îi mulţumescă preşedintelui naţional al PSD, Liviu Dragnea, care din postura de ministru al Dezvoltării Regionale şi-a adus cea mai importantă contribuţie la dezvoltarea judeţului Satu Mare. “Împreună cu colegul şi prietenul meu Mircea Govor am demarat o serie de proiecte îndrăzneţe, multe dintre ele materializate deja. Vreau neapărat să îi mulţumesc domnului Liviu Dragnea. O voi face ori de câte ori vă întâlnesc, pentru tot ajutorul dat judeţului Satu Mare. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală au ajuns în judeţul Satu Mare peste 90 de milioane de lei. Pentru proiecte vitale, care pot dezvolta echilibrat judeţul Satu Mare. Pentru că aţi sprijinit infrastructura de sănătate. Pentru faptul că ne ajutaţi să sprijinim proiecte vechi, cum ar fi Luna Şes, care înseamnă mult pentru noi toţi”, a spus Adrian Ştef.

Dorel Coica, reales preşedinte executiv
Reconfirmat preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Dorel Coica a ţinut să mulţumească social-democraţilor sătmăreni, în frunte cu preşedintele Mircea Govor, pentru încrederea acordată. De asemenea, Dorel Coica a ţinut să precizeze că a ajuns la sentimente mai bune şi constructive faţă de UDMR. “Mulţumesc tuturor colegilor mei care m-au ajutat să ajung primarul municipiului Satu Mare. Mulţumesc colegilor mei care m-au reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale. Vreau să spun că am o colaborare excelentă cu domnul preşedinte Mircea Govor. Am avut o discuţie cu preşedintele UDMR (senatorul Pataki Csaba, n.red.), dânsul s-a exprimat public că doreşte să aibă o relaţie bună şi la nivelul Consiliului Local cu noi şi eu i-am promis că aşa va fi. Eu voi folosi de acum înainte nu cuvântul de duşman la adresa UDMR ci cea de adeversar politic. Şi ne-am înţeles deja”, a spus Dorel Coica.

Unanimitate pentru Mircea Govor
Cei 605 delegați prezenți la Conferința Extraordinară de Alegeri din cadrul Organizației Județene a PSD Satu Mare au votat în unanimitate pentru Mircea Govor, reconfirmându-l în funcția de președinte al filialei sătmărene a Partidului Social Democrat. Mircea Govor a declarat că acum PSD este cel mai mare partid din Satu Mare, formaţiune politică ce are 8.568 de membri, nouă consilieri judeţeni, 21 de primari, 18 viceprimari şi 199 de consilieri locali. “Liviu Dragnea a fost la Satu Mare şi s-a implicat direct în buna funcţionare a Organizaţiei Judeţene. Liviu Dragnea s-a mai preocupat, în mod special, de dezvoltarea acestui judeţ. Îi mulţumesc, de asemenea, domnului prim-ministru Victor Ponta, că a fost alături de noi. Domnului Andrei Dolineaschi, un om de suflet, care a avut mereu uşa deschisă pentru noi. Pentru tot ce aţi făcut domnule preşedinte Liviu Dragnea pentru judeţul Satu Mare vă sunt foarte recunoscător. Noi, Organizaţia Judeţeană PSD Satu Mare, am fost şi vom fi alături de dumneavoastră în tot ceea ce înseamnă bătălii electorale, tot ceea ce înseamnă prosperitate, dezvoltare şi bine pentru acest judeţ, pentru această ţară”, a spus Mircea Govor. În finalul discursului său, Mircea Govor a declarat că va face tot posibilul ca la viitoarele alegeri Dorel Coica să obţină un nou mandat în fruntea Primăriei Satu Mare. ”Voi face tot posibilul ca Dorel Coica să recâștige Primăria Satu Mare”, a conchis Mircea Govor.

“PSD, un munte politic”
Preşedintele naţional al PSD, Liviu Dragnea, a precizat în deschiderea discursului său că formaţiunea politică pe care o reprezintă este un munte politic în România şi că fără PSD nu se poate face nimic în România, deoarece este partidul care a determinat dezvoltarea economică a acestei țări.”Mă întreb: PSD este un partid puternic sau un partid care tremură? Este un partid care se sperie așa ușor sau este un partid care a izgonit regimul Băsescu? PSD este un munte politic în România fără de care nu există nici opoziție, nici putere. Fără PSD nu se poate realiza nimic în România deoarece este partidul care a determinat dezvoltarea economică a acestei țări. Până la congres mai este ceva timp. Ne putem ciondăni între noi dar în final trebuie să rezulte o echipă. Vreau să lucrați în mod serios la organizațiile de tineret, pensionari și de femei. Trebuie să demarăm o acțiune serioasă pentru a atrage tinerii. Este important ca tinerii să fie implicați. Abordarea corectă este realizarea de punți între generații”, a declarat Dragnea.

Sprijin necondiţionat pentru dezvoltarea ţării
Liviu Dragnea a precizat că scopul său, din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, l-a reprezentat dezvoltarea echilibrată a întregii ţări. „Nu am făcut cadouri pentru acest județ (județul Satu Mare, n.red.) ci am făcut ceea ce este normal pentru nordul țării. Abordarea mea și a domnului Victor Ponta a fost și este de a ajuta regiunile mai puțin dezvoltate pentru ca fiecare comunitate să aibă dreptul la un pachet minim de utilități. Abordarea mea și a domnului Ponta este că atunci când ești într-o anumită funcție din care poți genera un nivel de trai mai bun, să o faci”, a declarat Liviu Dragnea.

Sprijin pentru Victor Ponta
Președintele interimar al PSD a subliniat și susținerea pe care partidul o acordă Guvernului și premierului Victor Ponta. „PSD, condus interimar de mine, va furniza o susținere puternică și constantă pentru Victor Ponta în funcția de premier. O spun apăsat pentru a demonta toate minciunile care au apărut pe anumite posturi de televiziune”, a subliniat liderul PSD.

În ceea ce privește alegerile locale din 2016, Liviu Dragnea a declarat că până la sfârșitul lunii septembrie trebuie alcătuite primele proiecte de liste cu cei care vor candida pentru funcțiile de primar, consilieri județeni și locali pentru ca din octombrie să se lucreze la strategii electorale în vederea câștigării scrutinului de anul viitor. „Eu vă chem pe toţi ca măcar pentru activităţile de organizare, pentru activităţile de planificare politică şi pregătirea campaniei electorale, cel mai târziu la sfârşitul lunii septembrie, să aveţi primele proiecte de liste cu candidaţi pentru consilierii locali și judeţeni şi candidaţii pentru funcţiile de primar din judeţul dumneavoastră. Timpul trece foarte repede, nu reinventaţi acum apa caldă, nu trebuie să aduceţi foarte mulţi candidaţi noi, nu sunt foarte multe noutăţi, dar e important să vă structuraţi acest lucru în aşa fel încât din luna octombrie să începem să lucrăm efectiv la strategia de campanie”, a declarat Dragnea.

Primăria, un obiectiv major pentru PSD
Preşedintele social democrat a subliniat că, pe plan local, este extrem de important să se păstreze poziţiile actuale. “În Satu Mare este extrem de important ca poziţiile pe care le avem ca şi PSD să le păstrăm, funcţia de primar al municipiului Satu Mare care este obiectivul esenţial, prioritar al PSD în acest judeţ, cu domnul primar Dorel Coica, şi Consiliul Judeţean într-o relaţie de negociere şi parteneriat pe care colegii mei ştiu s-o facă foarte bine şi pe care o să-i sprijin atunci când va fi nevoie, cum am făcut-o şi în 2012”, a concluzionat Liviu Dragnea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.