Disensiuni majore intre Presedintie si Guvern pe tema majorarii salarilor inaltilor demnitari

Disensiuni majore intre Presedintie si Guvern pe tema majorarii salarilor inaltilor demnitari

Disensiuni majore intre Presedintie si Guvern pe tema majorarii salarilor inaltilor demnitari

by July 10, 2015 0 comments

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, pe pagina sa de Facebook, la declaratiile premierului privind intentia acestuia de a amana ordonanta de crestere a salariilor inaltilor demnitari, afirmand ca “nu poate sa accepte aceasta idee” care ar reprezenta “o lipsa de coerenta” a actului guvernamental si care “pune sub semnul intrebarii daca Romania mai are sau nu Guvern functional”.

Ponta a reactionat imediat, tot pe Facebook, la declaratia presedintelui, afirmand: “ultima discutie a mea cu Dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie cand mi-a cerut sa demisionez/ de atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!”


Mesajul lui Iohannis:

“In legatura cu tema salarizarii demnitarilor, dezbatuta in aceste zile, vreau ca lucrurile sa fie foarte clare: in ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul aceasta tema, la initiativa acestuia.

Subscriu ideii ca remuneratia demnitarilor trebuie sa reflecte importanta lor in stat si ca nu e posibil ca un ministru sa aiba venituri mai mici decat proprii subordonati. Aceasta este o chestiune de principiu.
Inteleg si reactia oamenilor care asteapta performanta din partea demnitarilor, dupa cum cred ca o asemenea masura trebuie in timp corelata cu reasezarea intregului sistem de salarizare.

In rest, in ceea ce priveste modalitatile de realizare a acestui principiu, ele revin in sarcina Guvernului si Parlamentului.

Nu pot sa accept insa ideea ca un Guvern adopta in mod solidar o anumita decizie, iar apoi prim-ministrul isi propune sa revina asupra ei. Aceasta ar fi o lipsa de coerenta a actului guvernamental, care pune sub semnul intrebarii daca Romania mai are sau nu Guvern functional.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.