Noi provocari ale Budapestei: Romania duce o politica anti-maghiara. In spatele ei sunt SUA

Noi provocari ale Budapestei: Romania duce o politica anti-maghiara. In spatele ei sunt SUA

Noi provocari ale Budapestei: Romania duce o politica anti-maghiara. In spatele ei sunt SUA

by July 20, 2015 0 comments

Janos Lazar, șeful comunității de informații de la Budapesta, a acizat România că duce o politică anti-maghiară, în spatele căreia a sugerat că se află Statele Unite, potrivit evz.ro.

În luna iunie, comisia pentru securitate din Parlamentul de la Budapesta i-a audiat pe șefii spionajului civil și ai celui militar, pe ministrul Apărării și pe șeful cancelariei prim-ministrului Viktor Orban, considerat după premier al doilea politician ca putere din Ungaria, scrie publicația maghiară Budapest Beacon, citată de cotidianul.ro.

Janos Lazar, șeful cancelariei premierului, este și șeful comunității de informații a Ungariei, spionajul fiind condus direct de Istvan Pasztor, fost atașat militar al ambasadei Ungariei la Washington.

În cadrul audierii sale în Parlament, Lazar a declarat că autoritățile române îi acuză pe etnicii maghiari de „infracțiuni închipuite” și că Ministerul Justiției de la București are o agendă anti-maghiară, menită să afecteze inclusiv libertatea religioasă a etnicilor maghiari. Lazar a acuzat Guvernul de la București inclusiv de o politică împotriva bisericilor maghiare.

Lazar a subliniat că una dintre prioritățile spionajului maghiar o reprezintă bazinul carpatic și soarta comunității maghiare de aici, care, în opinia lui, va deveni un subiect fierbinte în următorii zece ani.

Fără a afirma direct, Janos Lazar a lăsat să se înțeleagă că în spatele acestei „politici anti-maghiare” a României se ascund Statele Unite:

„Știm că Statele Unite se implică activ în politica internă a României. Acum nu putem estima dacă activitățile (anti-maghiare ale României) sunt rezultatul colaborării cu Statele Unite, dar încercăm să înțelegem ce anume, ca să zic așa, se întâmplă acolo.”

Șeful comunității de informații maghiare a acuzat serviciile americane că au diseminat informații critice despre situația din Ungaria în presa străină, mai ales germană.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.