Traian Basescu: Iohannis i-a vandut un pic pe romani. Pentru linistea sa in fata politicienilor

Traian Basescu: Iohannis i-a vandut un pic pe romani. Pentru linistea sa in fata politicienilor

Traian Basescu: Iohannis i-a vandut un pic pe romani. Pentru linistea sa in fata politicienilor

by July 21, 2015 0 comments

Fostul preşedinte Băsescu a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care îl critică foarte dur pe Klaus Iohannis pentru promulgarea Legii privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, fără să atace la CCR, numărul de parlamentari conform noii legi: 466, când număr de parlamentari conform referendumului din 2009 era de 300. Astfel, Băsescu scrie că în realitate, românii au fost “puţin vînduţi” pentru liniştea Preşedintelui în relaţia cu politicienii. O fi prea greu pentru domnul Iohannis să fie loial constituţiei şi propriului popor”.

Iată postarea fostului preşedinte:

Preşedintele Iohannis a abdicat fără să fie rege. Promulgînd fără să obiecteze Legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, Preşedintele Iohannis şi-a abandonat cea mai importantă prerogativă, aceea de a-i reprezenta şi de a lucra pentru cei care l-au ales.

Mare decepţie cînd am constatat că legea nu este atacată la Curtea Constituţională şi iată de ce: – Număr de parlamentari conform noii legi: 466; – Număr de parlamentari conform referendumului din 2009: 300.

Dacă Parlamentul nu a binevoit să respecte votul exprimat de români într-un referendum validat, Preşedintele României avea obligaţia constituţională să acţioneze în favoarea propriului popor.

Preşedintele Iohannis a abdicat de la îndatoririle constituţionale în condiţiile în care avea la dispoziţie Decizia nr. 682/2012 a Curţii Constituţionale care în mod indirect îl obliga la reacţie. In realitate, românii au fost “puţin vînduţi” pentru liniştea Preşedintelui în relaţia cu politicienii. O fi prea greu pentru domnul Iohannis să fie loial constituţiei şi propriului popor ?

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<