Mihai Fifor, noul lider al senatorilor PSD. Ilie Sarbu se retrage din politica, la Curtea de Conturi

Mihai Fifor, noul lider al senatorilor PSD. Ilie Sarbu se retrage din politica, la Curtea de Conturi

Mihai Fifor, noul lider al senatorilor PSD. Ilie Sarbu se retrage din politica, la Curtea de Conturi

by August 31, 2015 0 comments

Senatorul PSD Ilie Sarbu si-a anuntat, duminica seara, retragerea din politica, el urmand sa demisioneze atat din Senat, cat si din partid, potrivit Mediafax, citat de Hotnews.ro. Ilie Sarbu va fi sustinut de PSD pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi, potrivit unui anunt al presedintelui interimar al partidului, Liviu Dragnea, care a precizat ca decizia de retragere i-a apartinut lui Sarbu, care vrea sa renunte la politica. Mihai Fifor a fost ales, duminica, prin vot, de senatorii social-democrati, noul lider al grupului PSD din Senat, dupa retragerea lui Ilie Sarbu de la conducerea grupului, anunta Agerpres. Mihai Fifor a obtinut 42 de voturi “pentru”, in timp ce contracandidatul sau, Serban Nicolae, a obtinut doar 12 voturi.

Imediat dupa vot, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca atat el, cat si partidul il vor sustine pe Ilie Sarbu pentru a ocupa functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi. Votul din Parlament prin care Ilie Sarbu ar urma să preia funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi va avea loc peste două săptămâni.

“Ii multumesc domnului Ilie Sarbu pentru modul cum a gestionat pozitia de lider de grup. A contat foarte mult pentru partid. A fost un sprijin serios pentru Guvern. Este un om cu experienta politica, cu multa substanta, un om de anvergura, un om cu foarte multa pricepere, drept pentru care i-am anuntat pe colegii mei din grup si o spun si public ca va avea sustinerea mea si a partidului pentru a ocupa un post de vicepresedinte la Curtea de Conturi, la Autoritatea de Audit, pentru ca PSD nu isi permite sa propuna intr-o functie oameni care nu au experienta sau de care nu suntem siguri ca isi pot gestiona cum trebuie responsabilitatile functiei. Ori Ilie Sarbu este un om in care eu am foarte multa incredere si care poate gestiona o functie de o asemenea importanta”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a ţinut şi să respingă zvonurile potrivit cărora el ar fi cerut retragerea lui Ilie Sârbu de la conducerea grupului PSD din Senat, precizand că decizia i-a aparţinut senatorului:

“Mi-a spus că ar vrea să îşi încheie cariera politică în acest fel, ar vrea să meargă la Curtea de Conturi. A fost decizia dumnealui, dincolo de toate zvonurile care au ieşit pe surse, decizie pe care eu i-am spus-o şi personal şi public că o susţin.”

  • Ilie Sarbu: Se discuta din februarie, dar tot am rămas, având Victor nevoie

Ilie Sarbu a declarat, duminica seara, ca “E greu de spus de ce renunţ la politică după 23 de ani. Întotdeauna în politică se succed generaţiile şi am apreciat că este un moment în care pot să fac mai mult în altă parte. (…) La un moment dat, toţi trebuie să ne retragem, ştiţi cum e viaţa. (…) Din februarie se discută, dar tot am rămas, având Victor (Ponta – n.red.) nevoie, am reuşit să ţin grupul compact. (…) Acum lucrurile sunt pe făgaşul lor normal, la Senat nu cred că se poate întâmpla nimic, grupul e clădit foarte bine şi stabil. Altfel nu plecam.”

Ilie Sarbu a tinut sa sublinieze ca motivele plecării sale nu sunt legate de vreo supărare sau de vreo neînţelegere cu Liviu Dragnea, aşa cum s-a speculat în presă.

In ceea ce il priveste pe Mihai Flifor, succesorul sau la conducerea grupului senatorilor PSD, Ilie Sarbu spune ca “Poate la început nu va fi la fel, cum am reuşit eu să ţin grupul în mână, dar e tânăr, are energie, e deştept, nu văd de ce n-ar putea să facă lucrul ăsta, mai ales că în trei ani de zile a învăţat destule lucruri de la mine. Numai dacă eraţi în sală să auziţi cum mă lăudau cei care vorbeau despre activitatea mea şi despre mine, numai din aia are ceva de învăţat.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.