Noi dosare penale pe numele lui Traian Basescu. Unul este pentru casa din strada Mihaileanu?

Noi dosare penale pe numele lui Traian Basescu. Unul este pentru casa din strada Mihaileanu?

Noi dosare penale pe numele lui Traian Basescu. Unul este pentru casa din strada Mihaileanu?

by August 31, 2015 0 comments

Procurorii au început urmărirea penală împotriva fostului președinte, în două dintre dosarele redeschise în care este vorba despre acuzații grave: abuz în serviciu, fals în declaraţii şi uz de fals. Traian Băsescu a ajuns astfel, în acest moment, la trei dosare în care este urmărit penal, potrivit România TV, care a făcut o solicitare către Parchetul General.

Cel mai probabil, unul dintre cele două dosare este cel cunoscut drept “casa din Mihăileanu” dosar în care Traian Băsescu nu a fost anchetat până acum din cauza imunității, potrivit România TV.

Procurorii au cerut și au obținut confirmarea redeschiderii urmăririi penale faţă de Traian Băsescu pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii.

În anul 2002, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a primit dreptul de a sta cu chirie într-o vilă de pe strada Ştefan Mihăileanu, după care, în 2003, el a depus o cerere pentru a cumpăra un întreg etaj al imobilului, pentru suma de 19.000 de dolari, cerere aprobată de Primăria Capitalei.

Traian Băsescu a fost acuzat atunci că nu avea dreptul să cumpere o locuinţă de la stat, pentru că el avusese în proprietate o casă achiziţionată în Bucureşti în 2002, pe care o donase fiicei sale, potrivit România TV.

Până acum s-a știut că fostul preşedinte era urmărit penal pentru șantaj, într-un dosar deschis după o plângere a Gabrielei Firea.

Traian Băsescu este aşteptat miercuri la Parchetul General pentru a da o nouă declaraţie în dosarul de şantaj.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.