Comisia etica a Universitatii Bucuresti: Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat

Comisia etica a Universitatii Bucuresti: Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat

Comisia etica a Universitatii Bucuresti: Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat

by September 4, 2015 0 comments

Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este un plagiat, a declarat Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti. Acesta a afirmat pentru HotNews.ro ca a analizat intreaga teza de doctorat si ca aceasta concluzie nu este a Comisiei de Etica a Universitatii, “pentru ca noi, la Comisie, nu am putut decat sa trimitem autosesizarea” la Consiliul din subordinea Ministerului Educatiei. Amintim ca institutia din subordinea Ministerului l-a albit in timp record pe Oprea, la fel cum a procedat si in cazul plagiatului lui Ponta.

Marian Popescu a declarat pentru HotNews.ro ca a analizat “in nume personal”, si nu ca presedinte al Comisiei de Etica, teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, iar concluzia este: Gabriel Oprea a plagiat. “Este punctul meu de vedere legat de ceea ce Comisia a fost impiedicata de lege sa duca pana la capat. Legea aceea ii protejeaza pe demnitari si noi am cerut abrogarea ei, pentru ca e profund discriminatorie“, a afirmat Marian Popescu. Acesta a precizat ca va publica zilele urmatoare analiza pe care a facut-o asupra tezei de doctorat a lui Oprea.

Verdictul de plagiat contrazice total decizia Consiliului National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei ca Oprea nu ar fi plagiat. La doar 16 zile dupa ce a fost sesizat, Consiliul din subordinea Ministerului Educatiei – care are competenta de a analiza plagiatele demnitarilor – a anuntat ca “suspiciunea de plagiat” in teza de doctor a premierului interimar pe atunci Gabriel Oprea “nu se confirma”. Este pentru a doua oara cand CNE – institutie aflata in subordinea guvernului – analizeaza plagiatul unui premier.

Prima si cea mai rasunatoare analiza finalizata cu verdictul “nu a plagiat” este cea pe teza de doctorat a premierului Victor Ponta. CNE a dat acea decizie desi alte doua institutii – CNATDCU si Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti – au aratat ca Victor Ponta a plagiat, prin metoda copy-paste.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.