Noi arestari in dosarul lui Sorin Oprescu. A fost saltat patronul firmei Delta Construct

Noi arestari in dosarul lui Sorin Oprescu. A fost saltat patronul firmei Delta Construct

Noi arestari in dosarul lui Sorin Oprescu. A fost saltat patronul firmei Delta Construct

by September 7, 2015 0 comments

Administratorul firmei Delta Construct Invest este acuzat ca a fost complice la spălarea de bani, în două rânduri, pentru o firmă denunţătoare care a efectuat lucrari pe bani publici şi i-a “uns” cu şpagă pe înalţii funcţionari din Primăria Generală a Capitalei, în frunte cu Sorin Oprescu, potrivit evz.ro. Ancheta în cazul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a continuat aseară până târziu în noapte.Pe lângă reţinerea celor doi directori de la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Ruxandra Pietroi Avasiloaie și Florin Șupeală, zis „Sfântul”, a fostului şofer al edilului Oprescu, Cristian Stanca, zis „Grenadă”.

Mai este vizat de anchetatori şi directorul Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Mircea Octavian Constantinescu.

Procurorii DNA au reţinut pentru 24 de ore şi un om de afaceri. Este vorba despre Claudiu Bengalici, administrator al firmei Delta Construjct Invest, acuzat de comiterea a două fapte de spălare de bani, pentru una din firmele denunătoare care a efectuat lucrări pe bani publici şi a dat şpagă primarului general şi reţelei lui pentru a se debloca fondurile alocate lucrărilor.

Claudiu Bengalici este un om de afaceri care are domiciliul declarat în Bacău. Potrivit site-ului Judecătoriei Bacău, Bengalici Claudiu Daniel a fost condamnat în anul 2012 la 4 luni de închisoare pentru vătămare corporală, iar în anul 2014 a fost condamnat de către aceeaşi instanţă la 2 ani de închisoare pentru complicitate la furt calificat.

Fiind infracţiuni concurente, instanţa a contopit pedepsele şi a dispus efectuarea pedepsei cea mai grea, respectiv de 2 ani, aplicând un spor de 3 luni de închisoare. Judecătoria Bacău a dispus suspendarea executării acestei pedepse, pe un termen de încercare de 6 ani şi 6 luni.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.